صفحه اصلی > زوم سینمای ایران : نقد و بررسی فیلم هناس

نقد و بررسی فیلم هناس

فیلم هناس

کسی در فیلم حضور دارد من بشناسم؟

مریلا زارعی، بازیگر مشهور ایرانی نقش اصلی زن فیلم را ایفا کرده است. بهروز شعیبی، کارگردان و بازیگر ایرانی که بیشتر او را با ساخت فیلم «سیانور» به یاد می آورند، بازیگر نقش اصلی مرد است. سیاوش طهمورث، بازیگر پیشکسوت ایرانی نیز در فیلم حضور دارد.

داستان فیلم درباره چیست؟

این فیلم داستان واقعی داریوش رضایی نژاد، دانشمند هسته ای را روایت می کند که در سال 1390 در مقابل منزلش ترور شد.

کارگردان کیست؟

وحید دارابی که فیلم قبلی اش به نام «مصلحت» نیز رویکرد سیاسی داشت و موفق شد دیپلم بهترین کارگردان اولی را از جشنواره فجر دریافت کند. «هناس» دومین ساخته این کارگردان محسوب می شود.

فیلم هناس

نکات مثبت فیلم؟

یادآوری این خاطره که داریوش رضایی نژاد در سال 1390 در مقابل منزلش و در حالی که در کنار دختر و فرزندش بود با شلیک چند گلوله ترور شد.

نکات منفی فیلم؟

فیلمنامه نگاهی کلیشه ای به سوژه خود داشته است. این که این نگاه کاملاً سطحی و ساده انگارانه در یک اثر زندگینامه ای دیده شود، کاملاً ناامید کننده است.

فیلم از نگاه شخصیت همسر دنباله می شود و به طور مشخص، روند قصه کمکی به شناخت سوژه اصلی داستان نمی کند. کلیت فیلم درباره تلاش همسر برای استعفای شوهرش و کار در شرکتی دیگر است که هرگز عاملی برای شناخت قهرمان فیلم نمی شود.

شخصیت پردازی شخصیت داریوش نیز فاجعه است. فردی که یکی از حساس ترین مسئولیت امنیتی کشور را برعهده دارد اما هیچ نگاه امنیتی به زندگی اش وجود ندارد!

پسورد مورد استفاده قرار گرفته برای سیستم دانشمند هسته ای چیزی شبیه به پسورد 123456 است!

نگاه فیلمساز به شخصیت های داستان اینچنین است: شخصیت مثبت، لباس کهنه به تن دارد و ظاهری ساده دارد اما شخصیت بد، شیک و مرتب است!

فیلم هناس

عامل تأثیرگذار برای تماشای فیلم؟

شاید بیوگرافی بودن فیلم و حضور مریلا زارعی بتواند عاملی برای تماشای فیلم باشد.

حرف آخر:

پیام اصلی «هناس» همان چند دقیقه سخنرانی است که شخصیت داریوش برای همسرش در باب مسئولیت ها و تعهدش به کار بیان می کند. در واقع سازندگان فیلم فیلمنامه،کارگردانی، منطق روایی، بازیگری و مجموعه ای از ویژگی هایی که برای ساخت فیلم لازم است را کنار گذاشته اند تا فقط فیلم به آن چند دقیقه سخنرانی برسد. «هناس» نمی تواند قهرمان بسازد و این بزرگترین ایرادی است که در یک فیلم بیوگرافی با محوریت قهرمان ملی می توانیم شاهد باشد.

 

منتقد: میثم کریمی

اشتراک در
اطلاع از
guest
5 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد
محمد
7 ماه قبل

من فیلم رو خیلی دوست داشتم و به نظرم در حد یک فیلم خیلی خوب شخصیت رو بیان کرده بود

فتانه
فتانه
1 سال قبل

چه فیلم چرت و شعاری بود🤮🤮

شاهین
شاهین
1 سال قبل

کلا مریلا زارعی بازیگر به شدت نچسب و به درد نخوره…فقط بلده ادا دربیاره تو فیلمها و یهویی شکل ادم های عصبی یا افسرده یا فداکار یا منفی رو دربیاره هیچوقت کاراکتر روش نمیشینه و باور پذیر نمیشه…اصلا از بازی هاش خوشم نمیاد به خصوص بازیش توی سریال جیران که نقش مهد علیا مادر ناصرالدین شاه رو بازی میکنه که فاجعست اصلا باورپذیر و قابل قبول نیست….یه زمانی فخری خوروش مهد علیا رو بازی میکرد امروز افتاده دست این مریلا زارعی نچسب عبوس زیادی بزرگ شده

سلیمه
سلیمه
1 سال قبل

مریلا زارعی یه حرفی هم چند ماه پیش تو اکران این فیلم زد که حالم ازش بهم خورد…قشنگ مشخصه کسی که تو این پروژه های سفارشی معیوب دست پایین بازی میکنه نمیتونه ادم اهل و مردمی و فهمیده ای باشه…برین سرچ کنین ببینید چی گفتن ایشان

امین
امین
1 سال قبل

….سفارشی که با پول مردم و به دست نون بروز خورای تزویگرشون می سازن فقط نفرتو و بی میلی مردمو به سینما و گدا و سیماشون افزایش میده.