گلادیاتور 2 (Gladiator II) یکی از خبرسازترین آثار چند سال گذشته به شمار می رود. گلادیاتور (Gladiator)، ساختهی ریدلی اسکات، یک درام حماسی تاریخی بود که در سال ۲۰۰۰ منتشر شد. این فیلم داستان مکسیموس دِسیموس مِریدیوس، یک ژنرال رومی را روایت می کرد که پس از خیانت امپراتور کومودوس، خانوادهاش کشته میشوند و خودش به عنوان یک گلادیاتور به اسارت درمیآید. اثر مذکور، یکی از تحسین شده ترین آثار تاریخ سینما به شمار می رود که همواره در لیست برترین ها، در جایگاه های بالا قرار می گیرد؛ اما ماجرای «گلادیاتور 2» متفاوت است!
پیش از اکران گلادیاتور 2 (Gladiator II) کاملاً مشخص بود که این اثر با نسخه شاهکار قبلی مقایسه خواهد شد. اتفاقی که کار شخصِ ریدلی اسکات به عنوان خالق هر دو اثر را سخت تر از گذشته می کرد. اما حالا با اکران فیلم به نظر می رسد که نسخه جدید «گلادیاتور» چیزی شبیه به یک سایه نصفه و نیمه از فیلم قبلی است.
«Gladiator II» علی رغم مدت زمان بیش از 2 ساعت، نمی تواند شخصیتی خلق کند که تماشاگر او را باور کند و همراهش شود. در قسمت قبل، شخصیت اصلی داستان فرمانده ای بود که هدف های زندگی اش مشخص بود و تماشاگر هم به راحتی با او همراه می شد. اما در این قسمت، شخصیت اصلی داستان فردی است که اصلاً و ابدا کاری به کار حکومت ندارد و در حال زندگی در کنار همسرش است که ناگهان براساس اتفاقات مختلف و پیش بینی نشده، ناگهان یادش می افتد که باید حکومت را تغییر دهد.
این شخصیت حتی در طول قصه هم تغییر و تحولی از لحاظ شخصیتی تجربه نمی کند و اسکات ترجیح داده که او به صورت ناگهانی نسبت به دشمن اصلی اش آگاه شده و دیگر کینه ای درباره او نداشته باشد! سخنرانی های گاه و بی گاه او نیز نمی تواند تاثیرگذاری چندانی بر روی تماشاگر داشته باشد.
دیگر شخصیت های مکمل داستان نیز وضعیت به مراتب بدتری دارند. ماکرینوس (با بازی دنزل واشنگتن) فردی است که در امور خرید و فروش گلادیاتور فعالیت می کند اما ناگهان سودای حکومت به سرش می زند! به همه اینا فرمانده رومی یعنی آکاسیوس (با بازی پدرو پاسکال) را هم باید اضافه کرد که چیزی شبیه به نمایندگان مجلس در کشورهای حوزه اسکاندیناوی است و دلی دریا دارد! هیچکدام از این افراد به هیچ عنوان در فیلم تبدیل به شخصیت نمی شوند و حتی نمی توانند یک نسخه ضعیف تر از شخصیت های قسمت اول باشند.
متاسفانه «Gladiator II» حتی از لحاظ طراحی سکانس های اکشن هم اثری ضعیف به شمار می رود که حتی در مقایسه با قسمت اول در جایگاه پائین تری قرار می گیرد. تماشاگر هنگام تماشای قسمت اول به راحتی می توانست وزن شمشیرها و ضرباتی که وارد می شد را احساس و جنگ را با پوست و استخوان احساس کند. اما در نسخه دوم، همه چیز برعهده پرده سبز و جلوه های ویژه بی کیفیت قرار داده شده که ابداً باورپذیر نیستند.
مشاهده اتفاقات عجیب و غریب در اکشن «Gladiator II» هم از نکات تامل برانگیز «گلادیاتور 2» به شمار می رود. یکی از عجیب ترین این سکانس ها، ساخت دریاچه در کولوسئوم و حضور کوسه در آن است که باعث شده یکی از مضحک ترین سکانس های تاریخ سینما را مشاهده کنیم که احتمالاً خنده را به لبان بسیاری از تماشاگران سینما خواهد آورد؛ آبی که مشخص نیست چطور به کولوسئوم آورده شده و مهم تر از آن، کوسه را از کجا آورده اند که در درون آن انداخته اند!
نقد ویدئویی فیلم گلادیاتور 2 (Gladiator II) را در ادامه ببینید:
گلادیاتور 2 (Gladiator II) یک تجربه عجیب و آزاردهنده برای عاشقانه قسمت اول به شمار می رود. اثری که در رده بهترین های تاریخ سینما قرار داشت و مشخص نیست که چرا ریدلی اسکات به یکباره تصمیم گرفت تا نسخه ای جدید برای آن ساخته و تمام خاطرات خوش قسمت اول را نابود کند. اثری که به حدی بد است که حتی می تواند در مقاطعی (مانند سکانس چاقو زدن دنزل وانشگتن در دربار!) شما را به خنده بیندازد!
نمره: 3/10
منتقد: میثم کریمی
بیشتر تخیلی میخورد مثلاً حیوون های که تو نبرد اول فیلم بودن معلوم نبود چی بودن یه چیز تخیلی بودن یا کوسه ها یه جا هم دروازه کاشته بودن بچه ها داشتن فوتبال بازی میکردن اخه روم باستان فوتبال اصلأ وجود داشت
ریدلی اسکات آدم عجیبیه کیفیت آثاراشو ببینی خیلی فراز و نشیب داره فیلمایی داشته خیلی ضعیف که حتی زیر آماتور فیلمهایی هم داشته در حد اسکار نمیدونم چرا تعادل نداره😂 اخرین فیلم خوبش مریخی ۲۰۱۵ بود
صحنه کشته شدن امپراطور
به نظرم ایده خوبی بود اما بد اجرا شد
پادشاه کشته شده می تونست واکنش نشون بده..اصلا مگه قصر در و پیکر نداره همینجوری میان سزار رو می کشن. یا کسی دنبال این نیست این ماکرینوس کیه و چه نقشی داشته در قتل یا اون اون یکی امپراطور رو بازخواست کنن.
آقای اسکات و نویسنده می خواستن هجوی بر سیاست کنند. با اون سر بریده و سناتور کردن میمون. ولی به جاش خودشونو مسخره کردن.
دو بار جمله ای از کتاب مارکوس اورلیوس بیانمی شه بعد می فهمیم دنزل واشنگتون توسط اورلیوس مجازات شده
این بدترین نوع دیالوگ نویسیه . چون روی کینه ماکرینوس به اورلیوس اصلا کار نشده.
در مورد بازی ها هم
پل مسکال خوب بود بنظرم اما اصلا یک دهم راسل کرو نبود. آقای کریمی به درستی اشاره کردن که ما نگران شخصیت نمی شیم چون رابطه شکل نگرفته. برای رابطه عاشقانه مسکال راحت ترین و نخ نماترین حالت رو در نظر گرفتن. بازی کانی نیلسن افتضاح بود. کشته شدنش افتضاح بود.
و کارگردانی اسکات در سکانس نبرد کشتی ها در کلوزئوم واقعا بد بود اصلا تعلیق و هیجان رو به بیننده نداد.
سکانس مبارزه تن به تن پل مسکال با اون یکی برده تا حدی خوب بود.
اما با پدرو پاسکال نه.
شخصیت پدرو پاسکال یک کاریکاتوری از یه شخصیت مثبت بود فقط شعار می داد.
البته بنظرم بازی واشنگتن خوبه
صحنه تن به تن آخر هم واقعا بده
سیاست بازی اصلا نداریم چون نویسنده و کارگردان درکی از سیاست بویژه در اون دوران ندارن بخاطر همین نتونستن کنایه هایی به سیاست امروزه بزنن.
اتفاقا پل مسکال بنظرم افتضاح بود همیشه پوکر بود توی هیچ صحنه ای اصلا احساس در چهره اش نبود لحظاتی که سخنرانی کلیشه ای میکرد با لحظاتی که داشتن اول فیلم جنازه هارو آتیش میزدن توی هر دو صحنه و خیلی صحنه های دیگه میمیک صورتش یه شکل بود
بنظرم این دو صحنه ای که گفتی
پل مسکال ظرافتایی از خودش نشون داد
و فرق داشتن
اما در کل فقط خوب بود در قیاس با راسل کرو ناچیزه
دو سه سکانس تو فیلم هست که واقعا مضحک هست !
ساخت دریاچه تو کولوسئوم و کوسه هایی که توی آب بودن 😂
و سکانس هایی که دنزل واشینگتن بهشکل خنده داری اون دو تا پادشاه رو میکشه ( این سکانس ها انگار از قصد بد گرفته شدن و اسکات و دنزل میخواستن با مخاطب شوخی کنن وگرنه که دیگه وضع فیلم خیلی بد میشه )
بنظر من هم میتونی شطرنج بازی کنی هم فیلمو ببینی
اینجور که من میدونم تو کولسئوم آب جمع میشده اتفاقا هم برای همین نبرد های دریایی که نشون دادن . نقد مناسبی بود اما تو نقد باید این نکات رو برای مخاطب روشن کرد نه اینکه خود منتقد سوال ایجاد کنه.
یعنی آشغال ترین فیلمی بود که دیدم
فیلم بسیار مزخرف و چرت
سربازای ….روم مثلا ایرانی هارو به بردگی گرفته بودن بی شرف های دروغ ساز
نه عزیزم .. برده ها یعنی سپاه خشایار بودن.
ولی جنگ سالامیس سپاه خشایار شکست می خوره البته نه اونطوری که هرودوت و بقیشون میگن(کارای تاریخ نویسای مدرن رو بخونید)
ولی اینجا شکست می دن رومی های در نقش یونانی رو.
پ ن: یونان ثروتی برای تصرف نداشت و آن سوی یونان هم که خبری نبود
خشایار می خواست تنبیهشان کند چون در زمان داریوش کبیر حمله کرده و سارد را آتش زده بودند.
بعد از شکست خشایار امپراطوری همچنان قدرت خودش را داشت و در زمان پسر خشایار قویتر هم شده بود.
همین نشون میده این جنگ اونقدرا هم گنده نبود
منتها یونان به این پروپاگاندا برای سلطه بر مردمش نیاز داشت
جالبه بدونید
تیمستوکلس فرمانده یونانی که سپاه دریایی خشایار رو شکست داد
چندین سال بعد محاکمه و خائن شناخته شد
و به دربار پسر خشایار پناهنده شد
و به دلیل قدرت سیاسی بالای هخامنشیان نه تنها خرابکاری نکرد بلکه کمک دست امپراطور هم بود
گلادیاتور ۲ واقعا مزخرفه. از صحنه هاش، بازیگراش همه افتضاح بودن.
گلادیاتور 1 یه شاهکار بود که ریدلی اسکات یه افتابه دستش گرفت و گلادیاتور2رو ساخت.
فوق العاده ضعیف و مضحک بود
واقعاً مزحک بود،یه ربع فیلم رو دیدم دیگه نگاش نکردم.بازیگر اصلی در گلادیاتور ۱ با اون چهره و اندام رو مقایسه کنید با این پسر بچه که اصلا اندامی نداره نه قیافه،،،خلاصه که خیلی ایراد هست و متاسفم بابت این اثر بدرد نخور،،،از همه جهات…
واقعا ناامید کننده متاسفم
تا نصف فیلم رو دیدم جالب بود که چه شخصیت گنگی داره هانو تو فیلم
از جمله فیلم هایی که اصلاً نیاز به ساخته شدنشون نبوده هرچند ریدلی اسکات میگه طرح هایی برای قسمت سوم هم داره!
شاید بشه فقط به صرف همین که گاهی به یاد آدم میاره که گلادیاتور ۱ چقدر فیلم دوست داشتنی ای بود، ساخته شدنش رو توجیه کرد.
من اون موزیک و پایانبندی فیلم اول رو هروقت یادم میفته اشکم درمیاد!
این هم درکل برای یک بار دیدن بد نیست، یه فیلم حماسی شمشیر و صندلی کاملا متوسط.
بازیگران مشهور و باتجربه فیلم بازی متوسط رو به ضعیفی دارن (کانی نیلسن از همه بدتر) اما بنظرم نسبت به بازیگر نقش اصلی کم لطفی شده و من با اینکه هیچ به گرد پای ماکسیموس و راسل کرو نمیرسه، ازش بدم نیومد.
یه نکته مثبت هم که این فیلم داشت و فیلمی مثل جوکر ۲ نداشت این بود که فیلم کاملاً به قسمت اول خودش احترام میذاره و هیچ نمیخواد فضیلت بفروشه و بگه که چیز جدید و نقض کننده ای داره خلق میکنه و میدونه که همه چیز رو مدیون قسمت یکه.
صحنه آخر که شخصیت اصلی دست به خاک میزنه و میگه «با من سخن بگو پدر» و آهنگ Now we are free پخش میشه از جمله صحنههای تاثیرگذار تکریم قسمت اول هستش.
در نهایت بعد از فیوریوسا، جوکر ۲ و این فیلم… پر بیراه نیست که سال ۲۰۲۴ رو سال قسمت دوم های غیرضروری و ناامید کننده بنامیم (هرچند که استثنایی مثل تلماسه ۲ هم بود که نسبت به یکش بهتر بود)
نکته عجیب فقط اینکه در سایت متاکریتیک تفاوت امتیاز این فیلم با قسمت قبلیش کلا سه امتیازه!!!
یک فیلم کاملاً ضعیف
از همه فاجعه بار تر سر بریده پادشاه بود بسیار بی کیفیت ،به سریال مختار افتخار کردم با دیدن این فیلم
سلام
من این فیلم گلادیاتور 1 و 2 رو دیدم
به نظرم گلادیاتور 2 واقعا به معنای واقعی از گلادیاتور 1 فاصله داره
من قسمت یک و هر بار میبینم باز دوباره نگاه میکنم کیف میکنم
ولی قسمت دوم واقعا همون دفعه اول که دیدم اصلا جذابیتی برام نداشت و دنبال این بودم که زود زمان بگذره و فیلم تموم بشه لذا فکر میکنم روی داستانش اصلا فکر نشده
در بهترین حالت ارزش یک بار دیدن را شاید داشته باشه بر خلاف گلادیاتور یک.
فیلمنامه ضعیف. اتفاقهایی که بیشتر خنده داره تا جذاب. فیلم سروته نداره
هنوز بعد از بارها دیدن گلادیاتور سال 2000 تماشایش جذاب است و فیلم از پارادوکس هایی بهره برده که لذت دیدن آنرا بیشتر میکند بر خلاف گلادیاتور 2
فیلمنامه ضعیف و اتفاقات غیر جذاب فیلم را یکنواخت کرده و اول و آخرش اصلا مشخص نیست و بعد از یک بار تماشایش از دیدنش که مدتها انتظار میکشیدم به شخصه پشیمان میشوم. آقای اسکات یا خیلی خوب فیلم میسازد یا خیلی ضعیف، شاید وقت خداحافظی ازین حرفه برا ایشان با توجه به کهولت سن فرا رسیده. البته منکر کارهای خوب ایشان هم نمیشه شد.
وایییی امان از این حجم از تباهی. مرتیکه ریدلی اسکات بتمرگ خونت دیگه …اون از کثافت ناپلئون. ابن هم از ….
نمیدونم چرا کارگردانها پیرتر که میشن فیلمهاشونم ضعیفتر و بدتر میشه
تاریخ دو بار تکرار میشود
یک بار به صورت تراژدی
و دفعه دوم به عنوان یک کمدی مضحک
میکی موشه…زبان پارسی انقدر دارای ضرب المثلها و جملات قصار هست که انتظار میره از اونا استفاده کنی…نه از سخنان مارکس و هگل….سخنان غربی هارو بذار ما اجنبی ها بگیم
….کی بهت اجازه از زبان ما استفاده کنی برای صحبت کردن؟؟؟
برگرد به مغولستان اسب و یابو پرورش بده …
الان دارم پرورشت میدم دیگه….
دمت گرم خوب پروندی
در کنار مگالوپولیس و جوکر ۲ بدترین فیلم های سال: به نسبت انتظاری که نسبت به کیفیتشون داشتیم.
دقیقن….
سال ۲۰۲۴سال نا امیدیهای سینمای هالیوود بود برا من….و گلادیاتور ۲اخرین میخ تابوت…بهتر بود جناب کریمی می گفت این فیلم سایه ایی کج و معوج و پاروودی فیلم قبلی….شخصیتهای نصفه نیمه و ضعیف…شخصیت پردازی ضعیف تر و فضا سازی فانتزی احمقانه ایی که کاملن مغایر با دنیای خشن گلادیاتور یک بود…در گلادیاتور یک تا عمق استخوان نبرد خیر و شر رو حس می کردید و تمام عناصر داستان ما را به سمت نبرد نهایی و ارماگدون مانند سکانس اخر راهنمایی می کرد…در این یکی ….ابرقهرمان مشنگی رو میبینید که داره با کوسه و کرگدن های غول اسا و بابونهای زامبی مانند میجنگه..ویه مشت سناتور مشنگتر و خل چل……واقعنی چی تو سر جناب ریدلی اسکات و تیمش بوده؟؟؟؟بدترین سکانس فیلم ان سخنرانی ده ثانیه ایی در ارنا هستش که ناگهانی مردم روم …که تا حالا واسه امپاطور هورا می کشیدند …دست به شورش میزنن….وسطهای فیلم انچنان هردم بیل شده بود که اگر ناگهان اسمان شکاف بر میداشت و کاپیتان مارول ظاهر میشد و به گلادیاتورها کمک می کرد…تعجب نمی کردید….