«جیمز کامرون» کارگردان فیلمهای «آواتار» (Avatar) میگوید که «کریستفر نولان» موظف بود پیامدهای بمباران اتمی ژاپن را در فیلم «اوپنهایمر» (Oppenheimer) به تصویر بکشد. نولان پیشتر عنوان کرده بود که برای وفاداری به منبع اقتباس خود، از نمایش صحنههای مربوط به بمباران اجتناب کرده است؛ با این حال، برخی فیلمسازان از جمله «اسپایک لی» از این تصمیم ناراضی بودهاند.
کامرون در گفتوگویی تازه با رسانه deadline درباره آخرین مراحل ساخت فیلم جدید خود پیرامون فاجعه هیروشیما صحبت کرده و رویکرد نولان را مورد نقد قرار داده است. او معتقد است محدود کردن روایت فیلم به زاویه دید «جی. رابرت اوپنهایمر»، باعث کمرنگ شدن اهمیت واقعی ویرانیها شده است.
کامرون اظهار میکند: «بله، جالب است که نولان از چه چیزی صرفنظر کرده. من نحوه فیلمسازی او را دوست دارم اما حس کردم تا حدی بحث اخلاقی را بهانه آورده است. چرا که اینگونه نبود که اوپنهایمر از پیامدها بیخبر باشد. تنها صحنه کوتاهی در فیلم هست که او جسمهای سوخته را میبیند و فیلم نیز نشان میدهد که او به شدت متأثر شده است. اما از نظر من این اجتناب از مواجهه با اصل ماجراست. نمیدانم استودیو تصمیم گرفته که وارد این موضوع جنجالی نشود یا خودِ کریس، اما من ترجیح میدهم مستقیماً به سراغ چنین مباحثی بروم.»
«اسپایک لی» پیشتر گفته بود: «این یک انتقاد نیست، بلکه یک دیدگاه است. دوست داشتم چند دقیقه درباره آنچه که بر سر مردم ژاپن آمد به فیلم افزوده شود. مردم دود شدند و به هوا رفتند. سالها پس از آن، مردم از امواج انفجار آسیب میبینند. اینطور نبود که او قدرت نمایش ژاپن را نداشته باشد؛ اوست که به استودیوها دستور میدهد! خیلی دوست داشتم آخر فیلم نشان دهد که پرتاب آن دو بمب اتم چه بر سر ژاپن آورد.»
نولان درباره علت نمایش ندادن ژاپن توضیح داده بود: «[اوپنهایمر] از طریق رادیو، زمانی که [رئیس جمهور] ترومن آن را اعلام میکند، درباره بمباران هیروشیما میشنود. و این یکی از تحسینبرانگیزترین مطالبی بود که در کتاب [«پرومتئوس آمریکایی»] خواندم، و یکی از عناصر کلیدی آن که مرا تشویق کرد داستان را تا حد امکان به شکلی ذهنی روایت کنم. میخواستم ادراکاتی را تجربه کنم که [ترومن] به او منتقل میکند و مخاطب آن را ببیند.»
کامرون در حال حاضر در حال ساخت فیلم «ارواح هیروشیما» (Ghosts of Hiroshima) است که درباره بازمانده ژاپنی دو بمباران اتمی است.