صفحه اصلی > نقد و بررسی فیلم خارجی : نقد و بررسی فیلم افسانه هرکول ( The Legend of Hercules )

نقد و بررسی فیلم افسانه هرکول ( The Legend of Hercules )

the legend of hercules

« افسانه هرکول » یکی از دو فیلمی است که امسال قرار بود به سینماها بیاید و این فیلم ، همان نسخه غیرمعروف تر داستان ” هرکول ” است که پس از فروکش کردن آثار اسکاری و همزمان با اکران انواع و اقسام فیلمهای ساخت کشورهای آسیایی نظیر لائوس! به اکران سینماها درآمده. البته دلایل زیادی پشت این تاریخ اکران وجود دارد که از مهمترین آنها می توان به کیفیت بی اندازه پائین فیلم اشاره کرد که در چنین مرحله ای از فیلمسازی بسیار عجیب به نظر می رسد.

داستان به حول و حوش 1200 سال قبل از میلاد مسیح (ع) در جنوب یونان باز می گردد. در این دوران پادشاه ستمگری به نام آمفیتریون ( اسکات آدکینز ) اداره امور را در دست دارد و هرگونه ظلمی را هم به ملت خویش روا می دارد. ملکه آلکمن ( روکسان مکی ) که از این ستمگری به ستوه آمده و قصد پایان دادن به این وضعیت را دارد، تصمیم میگیرد از زئوس بزرگ، فرزندی به دنیا بیاورد تا با قدرتی که در خون فرزندش خواهد بود، بتواند صلح و آرامش را به دنیا بازگرداند و به این ترتیب 9 ماه بعد السید به دنیا می آید.

بیست سال از آن دوران می گذرد و السید ( با بازی کلان لوتز ) تبدیل به جوانی رعنا و خوش هیکل شده که دلش در گرو عشق شاهزاده هبه ( گیا ویس ) به دام افتاده است. اما بزودی اعلام می شود که قرار هست برادر بزرگتر السید به نام افیکلس ( لیام گریگان ) با هبه ازدواج کند. این موضوع باعث میشود که السید و گبه تصمیم به فرار بگیرند اما خیلی زود هبه را باز میگردانند و السید را هم به عنوان برده به فروش می رسانند! سپس السید به مبارزات مرگ به سبک گلادیاتور ها برده می شود تا در این میدان نبرد برای زنده ماندن و ثابت کردن لیاقتش بجنگد. در ادامه السیدThe-Legend-Of-H342ules-Lutz متوجه می شود که در وجودش قدرت عجیبی نهفته که در دیگران نیست و مدت کوتاهی بعد ی می برد که مادرش بصورت مخفیانه نامی بر وی نهاده و آن ” هرکول ” است.

« افسانه هرکول » را رنی هارلین کارگردانی کرده. کارگردانی که با ساخت آثار مطرحی از جمله « جان سخت 2 » موفق شد نام خود را بر سر زبانها بیندازد اما در سالهای بعد روند نزولی یکپارچه ای را طی کرد که سرانجام باعث شد کارش به ساخت آثار ضعیفی نظیر « 12 Rounds » و « 5 Days of War » بکشد و آخرین ساخته هارلین در سینما هم به سال گذشته و فیلم ناامید کننده « آزمون شیطان /Devil’s Pass » باز می گردد.

اما جدیدترین ساخته هارلین وضعیتی به مراتب بغرنج تر از فیلمهای گذشته اش دارد و شتاب در خور توجهی در جهت روند نزولی دوران کاری اش محسوب می شود. « افسانه هرکول » فستیوالی از اشتباهات فیلمسازی است که در یک اثر گران و پر زرق و برق به کار گرفته شده است. فیلم در تمامی بخش های خودش ضعف کارگردانی را تجربه میکند و این برای رنی هارلین که بهرحال به مدت دو دهه به فیلمسازی مشغول است و تجربه فراوانی دارد، غیرقابل پذیرش است.

هرکول در بخش روایت داستان حرفی برای گفتن ندارد. ارجاع اصلی داستان به هرکول و زئوس و در مجموع اتفاقاتی است که در سالها چه در کتاب و چه در سینمhttp://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2014/01/phoca_thumb_l_4-bcd.jpgا آن را مشاهده کرده ایم. اما نکته عجیب اینجاست که « افسانه هرکول » حتی همین داستان کلیشه ای را هم با مجموعه ای از لحظات و دیالوگ های حماسی واقعاً مضحک ، به دردسر انداخته بطوریکه ما حتی می توانیم بعضاً تکه کلامها یا به به اصطلاح خودمانی تر ” ملک های ” رایج فرهنگ زبان آمریکا را در فیلم مشاهده کنیم که جای تعجب بسیار دارد. جالب اینجاست که خانواده هرکول با لهجه ای بریتانیایی با یکدیگر صحبت میکنند اما خودِ هرکول از این لهجه بی بهره مانده و ظاهراً کسی هم به این موضوع پی نبرده که این شکاف لهجه ای می تواند تا یک علامت سوال در مقابل دیدگان تماشاگر بر جای بگذارد.

صحنه های اکشن « افسانه هرکول » هم که قرار بود هیجان انگیز و برگ برنده این فیلم باشد، کاملاً برعکس عمل کرده و فقدان مغز متفکر در رهبری این صحنه ها به وضوح قابل رویت است. ری هارلین که با ساخت آثار اکشن بیگانه نیست، لحظات ” اسلو موشن ” متعددی را به فیلم بسته که حجم آنها روی هم رفته شاید به 20 دقیقه هم برسد! این حجم از ” اسلو موشن ” به حدی اغراق آمیز و مدت زمان آن زیاد است که واقعاً در لحظاتی سوهان اعصاب تماشاگر می شود.

کیفیت جلوه ویژه فیلم هم چنگی به دل نمی زند و بیشتر شبیه به یک پروژه پایان دوره تیمی برای کارآموزان After Effect به شمار می رود. کیفیت جلوه های ویژه در « افسانه هرکول » مخصوصاً در لحظاتی که جناب هرکول رعد و برق را هم برای مبارزه به کار می گیرد، واقعاً ناامید کننده است. هارلین برای ساخت صحنه های مبارزه تا حد امکان سعی کرده فیلم را به حال و هوای فیلم « 300 » نزدیک کند اما فقدان تجربه لازم تیم جلوه های ویژه و ضعف شخصِ کارگردان، باعث شده تا علناً « افسانه هرکول » شبیه به یک اثر تبلیغاتی تلویزیونی شود که اصلا و ابدا در حد و اu1111111111111432ندازه های سینما نیست.

کلان لوتز که طرفداران سری فیلمهای « گرگ و میش » او را به خوبی خواهند شناخت، در نقش هرکول توانایی لازم را برای ارتباط با مخاطبش ندارد ( البته در این بین شاید نوجوانان و یا طرفداران « گرگ و میش » قادر باشند وی را بفهمند اما در غیر اینصورت درک شخصیت او در فیلم کار مشکلی است! ). لوتز که در تمام مدت زمان فیلم تقریباً عریان است، دیگر عریان های سلحشور فیلم را رهبری میکند اما واقعیت این است که او رهبر خوبی برای مبارزانش نیست. لوتز فیزیک بدنی خوبی دارد اما به نظر می رسد برای اینکه بتواند بازیگر خوبی هم باشد باید تجربه بیشتری به دست بیاورد.

« افسانه هرکول » در مجموع اثر به شدت ضعیفی است که نه تنها افسوس مخاطب را به همراه خواهد داشت، بلکه شاید در مقطعی باعث عصبانیت وی هم می شود. « افسانه هرکول » فستیوالی از اشتباهات کلیشه ای فیلمسازی است که مطمئنا از ری هارلین انتظارش نمی رفت که آنها را در این ابعاد وسیع تکرار کند و انتظار بازخورد مناسبی هم از مخاطبین سینما داشته باشد.

2                                    Photo Gallery                                            trailer icon

منتقد : میثم کریمی 

این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت ” مووی مگ ” به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگیرد قانونی می شود.

به جامعه مجازی سایت مووی مگ بپیوندید و دوستان سینمایی جدید پیدا کنید!    

   

hrculs23

افسانه هرکول : The Legend of Hercules

کارگردان : Renny Harlin

نویسنده : Daniel Giat ، Renny Harlin

بازیگران :         

Kellan Lutz…Hercules

Gaia Weiss…Hebe

Scott Adkins…King Amphitryon

Roxanne McKee…Queen Alcmene

و…                     

ژانر : اکشن

رده سنی : PG-13( مناسب برای افراد بالای 13 سال)

زمان : 99 دقیقه

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها