صفحه اصلی > نقد و بررسی فیلم خارجی : نقد و بررسی فیلم The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

نقد و بررسی فیلم The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

1 3c5

 

دو قسمت اول فیلم ” تاریخ نگار نارنیا ” فیلمهای خوبی برای رده های سنی پایین بود ( گرچه قسمت دوم کمی افت داشت ). سری فیلمهای ” تاریخ نگار نارنیا ” همیشه حاوی 2 نکته مهم بوده است که تقریبا هیچگاه تماشاگران ایرانی آن را رعایت نکرده اند!، اول اینکه در این فیلم هیچ نشانی از خشونت دیده نمی شود و حتی در فیلم کسی زخمی نمی شود! و دوم اینکه این فیلم برای رده های سنی کودکان ساخته شده است و انتظار از این فیلم به عنوان یک فیلم بزرگسالانه کاری بیهوده است. سومین قسمت از تاریخ نگار نارنیا با عنوان طولانی

تاریخ نگار نارنیا : سفر اسرار آمیز تردیر ” ( البته نسبت به قسمت اول نام کوتاه تری دارد ) گفته می شود وفادار ترین قسمت از سری این فیلم است که به کتاب آقای C.S. Lewis وفادار مانده ( من کتاب را نخوانده ام ).

 

لوسی ( جورجی هنلی )، ادموند ( اسکندر کینس ) و پسر عمویشان دوباره به سرزمین نارنیا باز میگردند اما این بار از طریق یک تابلوی نقاشی .بازگشتی دوباره به سرزمین جادویی و سحر آمیز نارینا و این بار مسافرت با کشتی به دنیای فوق العاده و ناشناخته ی تریدر .آنها باید به شاهزاده ی جوان ، کاسپین ( بن بارنس ) کمک کنند تا در یک ماجراجویی باور نکردنی با سفر به تریدر یک نگاره ی باستانی را پیدا کنند.

مهمترین نکته درباره فیلم ” سفر اسرار آمیز تریدر ” این است که کارگردان دو قسمت قبلی یعنی ” اندرو آدامسون ” عوض شده و بجای او ” مایکل آپتد ” ( دنیا کافی نیست ، نل ) کارگردان سومین قسمت از فیلم شده است. اولین تغییری که  ” آپتد ” انجام داده این است که فیلم را بیشتر متمایل به کتاب کرده است،) ، به شکلی که بسیاری از تماشاگران بعد از دیدن فیلم معتقد بودند که این قسمت فرق چندانی با کتاب ندارد ( البته همانطور که گفتم من کتاب را نخوانده ام و این نقل قولی بود که از خوانندگان کتاب بعد از دیدن فیلم شنیدم) و دومین تغییر هم این بود که خشونت فیلم را به پایین ترین حد ممکن رسانیده است! اگرچه فیلم ” تاریخچه نارنیا ” هیچ وقت خشونتی نداشته است ( به دلیل اینکه برای افراد کم سن و سال ساخته شده) اما با اینحال در قسمت قبلی صحنه هایی وجود داشت که بچه ها کمی از آن آزرده شده بودند، بنابراین ” آپتد ” با توجه به واکنش های دو قسمت قبلی ، به خصوص ” شاهزاده کاسپین ” که افت شدیدی نسبت به قسمت اول داشت، تصمیم گرفت دراین قسمت هیچ نشانی از بدی و خشونت سطح پایین وجود نداشته باشد و نتیجه اش هم فیلمی شده است که فرد زخمی در آن حتی نشان داده نمی شود!

جلوه های ویژه فیلم در این قسمت پیشرفت بیشتری کرده است و گرچه دیگر از آن موجودات نیمه ترسناک قسمت قبلی خبری نیست اما با اینحال هنوز جلوه های ویژه فیلم ” سفر اسرار آمیز تریدرآلیس در سرزمین عجایب ” بصورت دو بعدی ساخته شده بود و با توجه به پولساز بودن فناوری 3D تشخیص داده شد که این فیلم هم سه بعدی شود، اما مشکل اینجاست که هنگام سه بعدی دیدن ف2 7bfیلم تقریبا هیچ چیز سه بعدی نیست و تنها بعضی افکتها ( آن هم بصورت ساده ) به صورت سه بعدی درآمده اند و علنا هیچ بخش سه بعدی در این قسمت وجود ندارد! هرچند ما ایرانیها حداقل تا چند سال دیگر تجربه دیدن فیلم سه بعدی در سینما ، آن هم با پرداخت چند هزار تومان بیشتر را نخواهیم داشت! اما با اینحال تماشاگرانی که در منزل این فیلم را با عینک سه بعدی مشاهده می کنند و متوجه می شوند که سازندگان فقط به هدف خالی کردن جیب آنها فیلم را سه بعدی کرده اند کمی آزرده می شوند!. ” که شامل دنیای فانتزی و رنگارنگ نارنیا می شود برای کودکان بسیار جذاب جلوه می کند. اما ایرادی که در این بخش می توان به فیلم گرفت مربوط به بخش سه بعدی بودن آن است. این فیلم هم مانند ”

بازیگران فیلم که همگی بار دیگر در سومین قسمت از فیلم در کنار یکدیگر حضور پیدا کرده اند ، بازی های خوب و منسجمی ارائه داده اند. اما اولین نکته ای که در هنگام دیدن این فیلم برای من جالب بود ، بزرگ شدن تمام آن بچه هایی بود که در اولین قسمت از فیلم در سال 2005 حضور داشتند! شخصیت های اصلی فیلم در قسمت اول فیلم همگی کودک و نوجوان بودند اما اکنون کودکان ، نوجوان شده اند و نوجوانان هم تبدیل به جوان شده اند که در این بین اضافه شدن رابطه های احساسی نیز دلیلی بر بزرگ شدن آنها به حساب می آید! بازیگران مطرح فیلم مانند ” تیلدا سوینتون ” نیز در نقش ساحر سفید مثل دو قسمت قبلی خوب ظاهر شده اند ، مسلما دنیای نارنیا با حضور این بازیگران هیچ وقت کهنه نمی شود.

فیلم ” سفر اسرار آمیز تریدر ” در دنیایی فانتزی به نام نارنیا اتفاق می افتد و قهرمانان داستان نیز نوجوانانی هستند که مسلما بچه ها نیز آنها را دوست خواهند داشت. سومین قسمت از ” تاریخچه نارنیا ” با اینکه شاید در سه بعدی کردن فیلم شکست خورده باشد یا در توجه بیش از حدش به فیلم عاری از خشونت اغراق کرده باشد، اما با اینحال فیلمی دوست داشتنی است که مطمئنا کودکان را راضی خواهد کرد.

منتقد : میثم کریمی

 

تاریخ نگار نارنیا : سفر آسرارآمیز تریدر3 469

کارگردان : Michael Apted

نویسنده : Christopher Markus ، Stephen McFeely

بازیگران :

Georgie Henley  …  Lucy Pevensie

Skandar Keynes  …  Edmund Pevensie

Ben Barnes  …  Caspian

Will Poulter  …  Eustace Scrubb

و……………

ژانر : ماجراجویی

درجه سنی :  PG( مناسب برای افراد بالای 7 سال)

زمان : 115دقیقه

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها