صفحه اصلی > اخبار سینمای ایران : نشست خبری « بیداری » با جنجال همراه شد!

نشست خبری « بیداری » با جنجال همراه شد!

5151

نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «بیداری» با توهین «سعید حاجی میری» به منتقدان و ترک جلسه اهالی رسانه همراه بود.

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «بیداری» با حضور فرزاد مؤتمن کارگردان، شقایق فراهانی بازیگر، سعید حاجی میری تهیه کننده و مازیار فکری ارشاد منتقد و با اجرای محمود گبرلو در سالن کنفرانس سعدی مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.

در ابتدای نشست فرزاد مؤتمن درباره روند تولید فیلم گفت: خوشحالم در یکی از نشست های پرسش و پاسخ جشنواره فیلم فجر حضور دارم، اواسط دی ماه سال ۸۷ بود که فیلم نامه ای با نام «راز گل اقاقیا» نوشته کریم هاتفی نیا برای ما ارسال شد، این فیلم نامه یکی از چند فیلم نامه مورد حمایت فارابی بود که قرار شده بود برای ۳۰ سالگی انقلاب ساخته شود. تازه کار فنی «صداها» به پایان رسیده و برای جشنواره آماده بود، فیلمی که شخصی و به نوعی تجربی بود.

وی در ادامه گفت: پس از خواندن فیلم نامه که بعدها نام آن به بیداری تغییر یافت، چیزهایی مرا جذب کرد؛ از جمله اینکه با یک ملودرام روبه رو بودیم که قرار بود با مخاطب معمولی و عام سینما ارتباط برقرار کند و تماشاچی حس، غریزه و عاطفه قصه را لمس کند. از سوی دیگر داستان فیلم در سه لایه زمانی اتفاق می افتاد، سالهای ۵۷، ۶۳ و ۸۷ که برایم جذاب بود و احساس کردم تجربه خوبی خواهد بود. قصه در سه زمان روایت می شود و چندان سر راست و خطی نیست. اما تماشاچی باید بتواند از خلال قصه عبور کند و آن را بپذیرد. فیلم نامه توسط آقای حاجی میری در چند روز باقی مانده تا شروع ساخت فیلم بازنویسی شد.

در ادامه نشست حاجی میری (تهیه کننده) درباره روند تولید فیلم توضیح داد: سبقه من مشخص است، بچه مسلمان و سینماگر فرزند انقلاب هستم. اعتقاداتم و دینم را در سینما دنبال می کنم و به آنها عشق می ورزم. دغدغه ای هم غیر از این ندارم، در آثارم سعی کردم کارهای متفاوت و مختلفی را تجربه کنم.

وی در ادامه گفت: به مناسبت ۳۰ سالگی انقلاب اسلامی از من خواسته شد تا ادای دین کنم. معمولاً کارهایی که خواسته می شود و به نوعی جنبه تبلیغاتی و دولتی دارد را نمی پذیرم اما در این مورد متفاوت بود زیرا دغدغه هایم را در آن دنبال می کردم و سعی کردم کاری را ارائه دهیم که در آن به دور از شعار و یا مستقیماً ستایشی از انقلاب باشد. انقلابی که به دست مردم اتفاق افتاد و در این فیلم سعی شد این اتفاق از این جهت دیده و روایت شود، فیلمی از دغدغه های مردم در جریان انقلاب.

حاجی میری در ادامه افزود: فیلم نامه هاتفی نیا ربطی به انقلاب نداشت اما ساختمان و اساس آن مورد پسند ما قرار گرفت. در اتاق فکری که در سبحان فیلم داریم آن را بررسی کردیم و خودم خلاصه ای ۱۰ یا ۱۲ صفحه ای نوشتم و برای بازنویسی ارائه دادم تا فیلم نامه آماده شود.

تهیه کننده فیلم «بیداری» در ادامه گفت: زمان تولید با تایم مشخص انجام شد اما متأسفانه به جشنواره نرسیدیم. ما بیشترین وقت را برای زمان پس از تولید قرار دادیم که از فیلم رازی و خوشحال هستم.

وی در ادامه درباره تغییرات فیلم نامه در زمان اجرا گفت: هر فیلم نامه ای که نوشته می شود با تغییراتی در زمان اجرا مواجه می شود. این فیلم نامه نیز مستثنی نبود، در فینال نیز تغییراتی داشتیم که اجتناب ناپذیر بود و تا زمان شروع فیلم برداری هنوز به فینال مشخصی نرسیده بودیم و دو سه جور فینال فیلم را گرفتیم. در طول زمان پس تولید به این فینال که امروز شاهد آن بودید، رسیدیم.

فکری ارشاد: «بیداری» فیلم کاملاً ضعیفی است

در ادامه نشست، مازیار فکری ارشاد منتقد درباره فیلم توضیح داد: در اینجا درباره فیلمی از فرزاد مؤتمن صحبت نمی کنم، درباره فیلمی که به نمایش درآمد حرف می زنم، فیلم نامه منطق روایتی درستی ندارد. اکثر اشکالات آن براساس روایتی است که برای آن انتخاب شده، امسال در جشنواره فیلم های ضعیف زیاد دیدیم اما متأسفانه «بیداری» فیلم کاملاً ضعیفی است.

وی در ادامه گفت: بازی کردن با زمان در شهر ما بسیار دشوار است، زیرا هر سال با تغییر فضای شهری مواجه هستیم که بسیار سخت است. زمانی که شخصیتی براساس تصادف از سال ۶۳ به سال ۸۷ پرتاب می شود چگونه است که هیچ سؤالی برای او پیش نمی آید، زمانی که ۲۰ تومانی را به راننده می دهد یا با تأکید برج میلاد را می نگرد.

این منتقد سینما در ادامه افزود: جلو ه های ویژه تصویری در این فیلم بسیار ضعیف است و ما به شکل ذوق زده با آن برخورد می کنیم، در جاهایی که با کمک تروکاژ حامد بهداد در قالب یک روح ظاهر می شود بسیار ضعیف است.

در ادامه نشست حاجی میری گفت: بهترین جمله برای من صحبت فرزند شهیدی است که گفت سالها بود که نیاز به یک چنین فیلمی داشتم و این باعث شد من را سبک کند، برای من حرف منتقد اهمیتی ندارد.

بنابراین گزارش، در این زمان فکری ارشاد منتقد فیلم به دلیل توهین به منتقدین و نویسندگان جلسه را ترک کرد و در ادامه هم اهالی رسانه سالن جلسه نشست پرسش و پاسخ را ترک گفتند.

به گزارش فارس، در ادامه جلسه هم که با حضور تعداد محدودی ادامه یافت، حاجی میری در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص بودجه فیلم باز هم توهین کرد و در پی این اقدام هم محمود گبرلو مدیر جلسه به دلیل بی احترامی های مکرر حاجی میری جلسه را تمام کرد.

خبرگزاری فارس

ذره بین : خیر سرمون اسمش جشنواره فرهنگی هست!

به جمع هواداران مووی مگ در فیس بوک بپیوندید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها