صفحه اصلی > نقد و بررسی فیلم خارجی : نقد و بررسی فیلم تمام پول های جهان ( All the Money in the World )

نقد و بررسی فیلم تمام پول های جهان ( All the Money in the World )

image 13961013218 30865418976652344

جدیدترین فیلم ریدلی اسکات به اندازه کافی حواشی عجیب و غریب پیش از اکران را تجربه کرده که بتوان به راحتی نام جنجالی ترین اثر سال را بر روی او قرار داد. علاقه مندان به سینما قطعاً می دانند که در نسخه اولیه فیلم که تا چند هفته پیش از اکران، آماده نمایش در سینماهای سراسر جهان بود، بازیگر نقش جان پُل گتی ، کوین اسپیسی بود اما به دلیل مسائل مربوط به آزار جنسی، ریدلی اسکات در یک تصمیم عجیب و غیرمنتظره اعلام کرد که برای جلوگیری از ضربه خوردن فیلم در اکران قصد دارد صحنه های مربوط به کوین اسپیسی را از فیلم حذف کرده و کریستوفر پلامر را جایگزین او نماید!

این تصمیم زمانی عجیب تر به نظر می رسید که تنها دو هفته به اکران « تمام پول های جهان » باقی مانده بود و به سختی می شد فیلم را در موعد مقرر به اکران سراسری رساند. اما اسکات و تیم سازندگان با همتی باور نکردنی، صحنه های مربوط به پلامر را ضبط و بلافاصله تدوین را آغاز کردند و در نهایت تو استند فیلم را دقیقا در تاریخی که پیش از جنجال های کوین اسپیسی معین شده بود، به اکران برسانند.

http://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2018/01/phoca_thumb_l_1-29d.jpg

سوژه فیلم « تمام پول های جهان » درباره بخشی از زندگی واقعی جان پل گتی می باشد. ثروتمندترین شهروند آمریکا در سال 1957 که عقیده او بعدها تبدیل به الگوی کسب و کار شد. وی عنوان کرده بود : « من ترجیح می‌دهم که از ۱٪ تلاش صد نفر استفاده کنم تا اینکه از ۱۰۰٪ تلاش خودم! ». تفکر اقتصادی پل گتی بعدها تبدیل به فلسفه اصلی بازاریابی شبکه ای شد و هم اکنون از او به عنوان پایه گذار این حوزه یاد می گردد که در داخل ایران نیز طرفداران بسیاری را به سوی خود جذب کرده. اما « تمام پول های جهان » نه درباره فلسفه اقتصادی پل گتی، بلکه درباره رویدادِ عجیب زندگی او یعنی ربوده شدن نوه اش می باشد که جنجال های فراوانی به همراه داشت.

داستان فیلم در سال 1973 اتفاق می افتد. در این دوران جان پل گتی ( کریستوفر پلامر ) یکی از ثروتمندترین افراد جهان می باشد اما بزودی خبر می رسد که نوه او پُل گتی سوم ( چارلی پلامر ) توسط آدم ربایان ربوده شده و حالا آنها خواستار پرداخت 17 میلیون دلار باج برای آزادی او می باشند. در این وضعیت، مادرِ جان پُل سوم ( میشل ویلیامز ) از پل گتی درخواست می کند تا مبلغ مورد نظر ربایندگان که اصلاً برای او رقم قابل توجهی نیست را بپردازد تا فرزندش به خانه بازگردد اما پدربزرگ ، سخت با این تصمیم مخالفت می کند و از پرداخت باج به تبهکاران خودداری می کند و…

http://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2018/01/phoca_thumb_l_6-9bf.jpg

« تمام پول های جهان » براساس یک رویداد واقعی ساخته شده و داستان اصلی به حدی عجیب و غریب بوده که بتوان جزئیات فراوانی از درون آن اقتباس نمود. رفتارهای غیرمنتظره جان پل گتی در امتناع از پرداخت پول به ربایندگان در حالی که مبلغ درخواست کنندگان در مقابل دارایی او ناچیز بود در کنار اقدام عجیب تر ربایندگان ( پیشنهاد می شود پیش از تماشای فیلم ماجرای اصلی را جستجو نکرده و از آن مطلع نشوید ) ، همگی دست به دست هم داد تا روزهای فاجعه برای برای آینده این خانواده رقم بخورد و البته جایگاه عمومی این پیرمرد لجباز در اجتماع را دستخوش تغییراتی نماید.

اما فیلم نه فقط بر روی شخصیت جان پل گتی که نقش بسزایی در داستان ایفا می کند، بلکه درباره سلسله اتفاقاتی است که در آن روزها در خانواده او رخ داد و در کانون آن گِیل ( میشل ویلیامز ) حضور دارد که استرسی بی پایان او را فرا گرفته و دچار استیصال می گردد. ورود کارآگاه خصوصی خانوادگی پل گتی که به نوعی وظیفه ختم به خیر کردن بحران های این خانواده را به هر طریق ممکن دارد، داستان را در مسیر جدیدی قرار می دهد که منجر به کشمکش میان آنان و ربایندگانی می گردد که خیلی هم باهوش نیستند!

http://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2018/01/phoca_thumb_l_8-24c.jpg

ریدلی اسکات در ساخت « تمام پول های جهان » به خوبی بر تمام ابعاد داستان مسلط بوده. وی بطور شگفت انگیزی جزئیات مربوط به گروگانگیری خانواده پل گتی را به تصویر کشانده و روابط بین انسانهای فیلم را نیز به خوبی مدیریت نموده تا واقعی و باورپذیر باشد. در این بین بهترین و شاید بتوان تا حدودی، مستند ترین بخش فیلم را صحنه های میان فلچر ( مارک والبرگ ) و جان پل گتی برشمرد. در این دیالوگ ها اسکات سعی کرده دنیای ذهنی پیچیده این پیرمرد مرموز و دیدگاه او نسبت به مسئله گروگانگیری را بطور دقیق برای مخاطب شرح دهد. با اینحال باید گفت که اسکات تنها به بخشی از آنچه که درباره پل گتی اطلاق می گردد پرداخته و آن لجبازی این پیرمرد است.

پُل گتی از سویی متهم به خساست در اوج ثروت بود بطوریکه از حتی هدر کردن یک دلار بدون دلیل خودداری می کرد و از طرف دیگر عدم تمایل در بکارگیری ثروت انبوهش که آن را مرتبط با مسائل مالیاتی عنوان می کردند. فیلم بطور مشخص تنها به یکی از تئوری های موجود درباره پل گتی می پردازد و کلیت داستان را براساس آن پیش می برد. دیالوگ هایی که بین والبرگ و جان پل گتی برقرار می گردد می تواند کلید اصلی ورود به ذهن این پیرمرد باشد و اسکات نیز به خوبی از پس اجرای آن برآمده است.

http://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2018/01/phoca_thumb_l_2-6e7.jpg

اما برای افزودن جذابیت های سینمایی به اثر، اسکات « تمام پول های جهان » را در ژانر ” تریلر ” روانه سینما کرده است. از این رو سکانس های تعقیب و گریز نیز به چشم می خورند که به لطف تسلط اسکات هشتاد ساله بر مولفه های ژانر، با زمانبندی درست آغاز و پایان می پذیرند تا نفس گیر بودن داستان حتی برای یک لحظه دچار لکنت نشود. در بخش تدوین و فیلمبرداری، « تمام پول های جهان » قطعاً یکی از بهترین های سال است.

تنها بخشی از فیلم که دچار ضعف می باشد، بخش های مربوط به گروگانگیران و شخصِ گروگان گرفته شده است که می توانست از پرداخت بهتری برخوردار باشد. اسکات تلاش کرده تا حال و هوای قربانی این ماجرا که نوه جان پل گتی بوده را به نمایش بگذارد اما پرداخت او و وضعیت گروگانگیران، بیش از آنچه که می بایست، درگیر کلیشه های سنتی ژانر گردیده است. در اینکه گروگانگیران واقعی نیز به دلیل اقدام عجیب شان، قطعاً انسانهای چندان باهوشی نبوده اند(!) شکی نیست اما اینکه فیلم کلیشه ای ترین تصویر رایج را در مورد آنان بکار بگیرد، باعث برهم خوردن توازن فیلم شده و از ضعف های اثر به شمار می رود.

http://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2018/01/phoca_thumb_l_3-531.jpg

در میان بازیگران فیلم، قطعاً بهترین بازی متعلق به میشل ویلیامز در نقش گِیل می باشد که یکی از بهترین بازیهای سال را رقم زده است. وی به خوبی در نقش مادر مضطرب که نمی تواند بر افکار خود مسلط باشد و از درون دچار ویرانی شده، پذیرفتنی است و بهترین بازی فیلم متعلق به اوست. کریستوفر پلامر نیز که تنها ده روز فرصت داشته خود را برای نقش آماده کند ( احتمالاً یک رکورد محسوب می شود! ) نیز با اتکا به تجربه و سابقه تئاتری خود، به خوبی توانسته از پس نقش جان پل گتی برآید. جالب آنکه هنوز هم تماشاگری که حواشی فیلم را دنبال کرده به خوبی می تواند در سکانس هایی که او حضور دارد، بدل بازیگران معروف فیلم را در مقابل او ببیند که در سکانس هایی جدا از فیلم ضبط شده اند. مارک والبرگ نیز بازی درخشانی از خود در نقش فلچر بر جای گذاشته است.

« تمام پول های جهان » یک تریلر تماشایی و لذت بخش از ریدلی اسکات است که سرگرم کننده و البته تکان دهنده می باشد. از آن دست آثاری که به سبک و سیاق تریلرهای کلاسیک که تعلیق در تمام دقایق آن وجود دارد ساخته شده است ( به شرط آنکه داستان اصلی را ندانید ) و جذابیت های سینمایی آن به حدی است که تماشاگر سینما بتواند از آن لذت ببرد. « تمام پول های جهان » کارگردانی و بازیهای فوق العاده ای دارد و فیلمبرداری اثر نیز در سطح بالایی قرار دارد. برای لذت بردن از تماشای یک تریلر سینمایی ، این دلایل کافی به نظر می رسند!

 

  8                                                                          Photo Gallery2

 

منتقد : میثم کریمی                           

این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت ” مووی مگ ” به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگرد قانونی می گردد.

به خانواده بزرگ جامعه مجازی مووی مگ بپیوندید

 

تمام پول های جهان : al2lmon2hdcAll the Money in the World

کارگردان : Ridley Scott

نویسنده : David Scarpa, John Pearson

بازیگران :       

Michelle Williams…Gail Harris

Christopher Plummer…J. Paul Getty

Mark Wahlberg…Fletcher Chase

Romain Duris…Cinquanta

 رده سنی : R ( مناسب برای افراد بالای 17 سال)

ژانر : بیوگرفی         

زمان : 132 دقیقه  

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها