به تازگی فیلمی به شبکه نمایش خانگی عرضه شده که بازیگر اصلی آن حسن پورشیرازی است اما موسسه عرضه کننده محصول نام حامد بهداد که تنها حضوری افتخاری در فیلم داشته را به صورت گل درشت روی جلد دی.وی.دی آورده است.
در اوضاع و احوالی که حتی فیلمهای مجوز گرفته از وزارت ارشاد مانند همین «خوابم می آد» از سوی حوزه هنری غیرمجاز تشخیص داده شده و قابلیت اکران در سینماهای حوزه را پیدا نمی کنند اینکه ببینیم یک موسسه فعال در شبکه نمایش خانگی نام یک هنرمند معروف را ابزاری کند برای کمک به فروش محصول خویش آن قدرها عجیب و غریب نیست.
صحبت از فیلمی ویدیویی است با نام «مردی که گیلاسهایش را خورد»؛ فیلمی که بازیگر اصلی آن حسن پورشیرازی است اما موسسه عرضه کننده محصول نام حامد بهداد که تنها حضوری افتخاری در فیلم داشته را به صورت گل درشت روی جلد دی.وی.دی آورده است. باز اگر این حضور تنها محدود می شد به همین جلد دی.وی.دی مشکلی نبود اما این موسسه در تبلیغاتی گسترده که از ویدیوکلوبها تا سوپرمارکتها و مراکز خرید را دربرمی گیرد پوسترهایی از این فیلم را که تصویر حامد بهداد، طرح اصلی پوستر را به خود اختصاص داده توزیع کرده تا به این ترتیب بتوان حداقل کاری کرد که هواداران بهداد هم که شده، فیلم را بخرند.
طرح اصلی پوستر و روی جلد دی.وی.دی «مردی که گیلاسهایش را خورد»
در توانایی بازیگران اصلی «مردی که گیلاسهایش را خورد» یعنی حسن پورشیرازی و آشا محرابی شکی نیست و اتفاقا هر دوی آنها یکی از بهترین بازیهایشان را در این فیلم ویدیویی انجام داده اند اما استفاده ابزاری از نام یک هنرمند مثل بهداد برای کمک به رونق فیلم، نه اخلاقی است نه منطقی و نه حتی حرفه ای!
جالب اینجاست که یکی از تهیه کنندگان نسبتا خوشنام سینمای ایران یعنی امیر سماواتی تهیه کننده فیلم بوده و چنین اشتباه فاحشی رخ داده وگرنه احتمالا حتی تصویر کوچک پورشیرازی و محرابی هم روی جلد دی.وی.دی نمی آمد.
کمترین کاری که دست اندرکاران تولید فیلم می توانستند انجام دهند این بود که در کنار تصویر بزرگی که از بهداد روی پوستر و جلد دی.وی.دی آورده اند در حد یک خط از حضور افتخاری وی در فیلم هم سخن بگویند اما نه روی پوستر و دی.وی.دی و نه حتی در تیتراژ فیلم به چنین حضوری اشاره نشده است و مخاطب فیلم را با دقت تماشا می کند بلکه ببیند حامد بهداد بناست چه نقشی در وقوع اتفاقات داشته باشد اما جز زمانی حدودا 4 دقیقه و چند ثانیه بیشتر، هیچ اثری از جناب بهداد در این فیلم به چشم نمی خورد. این زمان 4 دقیقه ای هم مجالی شده برای آن که به مانند همیشه بهداد با نقش آفرینی هیستریک-کمیک خود ادای دینی کرده باشد به مخاطبانش!
این تصویر پشت جلد دی.وی.دی «مردی که گیلاسهایش را خورد» است؛ در اینجا تصویر پورشیرازی بزرگتر است اما این طرح عمدا پشت جلد قرار داده شده تا دیده نشود!
فارغ از این گاف ابزاری «مردی که گیلاسهایش را خورد» که توسط کارگردانی جوان به نام پیمان حقانی ساخته شده، فیلم بدی نیست؛ داستان فیلم درباره «رضا»(با بازی پورشیرازی) است که زنش «زری»(با بازی آشا محرابی) قصد جدایی از وی را داشته و به همین دلیل مهریه اش را اجرا می گذارد. رضا که کارگر کارخانه لاستیک سازی است و هیچ پس اندازی برای بازپرداخت 250 سکه ای مهریه ندارد به فکر این می افتد که با ایجاد یک تصادف ساختگی با خودروی یک مرد ثروتمند به تلکه کردن او بپردازد. «مردی که گیلاسهایش خورد» به غیر از دو سکانس چند دقیقه ای که یکی در میانه و دیگری در انتهای آن قرار دارند تماما به صورت سیاه و سفید فیلمبرداری شده است. در این دو سکانس رنگی فیلم هم تنها ارتباط مابین عنوان و داستان فیلم را می بینیم؛ در یکی از این سکانسها «زری» گیلاسهایی را شسته و به مخاطب تعارف می کند(!) و در دیگری هم «رضا» کمپوت گیلاس می خورد!!
شبکه ایران
ذره بین : وضع هنر هفتم ما رو نگاه!