کریستوفر نولان، کارگردان سرشناس سینما لقب Sir گرفت.
در این مراسم که در تاریخ ۱۹ دسامبر ۲۰۲۴ برگزار شد، نولان عنوان شوالیه (Sir) را دریافت کرد و اما توماس، همسر او، به مقام بانوی فرمانده (Dame Commander) از نشان امپراتوری بریتانیا (DBE) منصوب شد. این افتخارات به دلیل نقش برجسته آنها در صنعت سینما به آنها اهدا شد.
کریستوفر نولان، کارگردان برنده جایزه اسکار، و همسرش اما توماس، تهیهکننده برجسته، بهعنوان الگویی برجسته برای یک زوج موفق شناخته میشوند. این دو شریک زندگی و همکار کاری، در دانشگاه کالج لندن با یکدیگر آشنا شدند، جایی که عشق مشترک آنها به سینما شکوفا شد. آنها سال ۱۹۹۷ ازدواج کردهاند و با همکاری یکدیگر شرکت تولید فیلم تأسیس کردند که تهیه ساخت بسیاری از فیلمهای پرفروش را بر عهده داشته است.
نولان لحظهای شخصی از این مراسم را به اشتراک گذاشت:
«پادشاه اشاره کرد که اوپنهایمر را دیده و از آن لذت برده است. فوقالعاده بود که بدانم او با کارهای ما آشناست و از آن حمایت میکند. حتی ابراز امیدواری کرد که این افتخار را بهعنوان تشویقی برای ادامه خلق آثار ببینم.»
با افتخار اعلام می کنم من فسیل باز ترینم نه در این جمع بلکه شاید در جهان…چون عاشق فیلمهای صامته تولید جمهوری وایمار هستم و معتقدم به شدت منحصر به فردن….دیگه فسیل تر سراغ دارید؟؟؟یعنی از دیکینسونیا هم فسیل ترم…اما..لذتی که از دیدنشون میبرم اصن قابل مقایسه با دیگر فیلمها نیست…و سینما هنر سلیقست و هیچ کسی حق نداره سلیقه رو محکوم کنه….پس به قول شاعر:
فسیلمو به فسیل بودنم مینازم….
بر فیلمهای ابر قهرمانی می تازم….
مارول و دی سی و نولان به هیچ من است….
با فاوست و تارتوف و کالیگاری میسازم ..
گویم به تو ای دوست چه رازی…
نشود هیچ فسیل فایقِ بازی…
چرخ گردون چنین رقصد به سازی…
چو نماندش امان فسیل بازی…
دمت گرم…..خیلی با حال بود…
جناب نولان همه دیدن اوپنهایمرتو جز من چون من قانع نشدم این شاهکارتو ببینم😂😂😂
هروقت قانعم کردی شوالیه بودنتو به رسمیت میشناسم😂😂😂😆😆😆😆🤣🤣🤣
سالها هست این مشکل برچسب زنی بین دوستان سایت وجود داره، البته میدونم دلایل زیادی داره. کاش ما که یه علاقه مشترک داریم میتونستیم…
به نظرتون اگه سایت یه گروه هم بزنه خوب نیست. یا اگه داره آدرسش رو بدید.
یادگاری و بی خوابی و بتمن آغاز میکند تقریبا خوب بودن
شوالیهٔ تاریکی برمیخیزد ، میانستارهای ، تلقین ، شوالیهٔ تاریکی و پرستیژ فراتر از فوق العاده
اوپنهایمر و تنت و دانکرک خوب نبودن
یعنی فیلم بعدی میره تو کدوم دسته؟?
شوالیه سینما
همینطور با اسب سیاهت در مسیر درست بتاز و فسیل ها و فسیلبازان رو به خاک و خون بکش
بذار رنگ جامهشون همرنگ دیسلایک های بی ارزشی که میدن بشه
سینمای قرن ۲۱ برای افرادی بیش از اونچه که فکرش رو میکنی با اسم تو معنی پیدا میکنه
قدرت و حقانیت دموکراسیِ مقدس ثابت کرد که به ازای هر یک هیتر فرومایه، هزار طرفدار داری که تو رو به قله های باکس آفیس و مراجع رتبه دهی معتبر مردمی رسوندن… جایی که ناجی حقیقی سینما قطعا لایق کمتر از این نیست
و وقتی که سال گذشته مجسمه اسکار در دست خودت و بانوی بزرگوارت گرفته شد و باربی ها و چپول ها انگشت به دهان ماندن و عِرق راستین ملی و تعهد حقیقی به سینمای واقعی پیروز شد، مسیر تازه ای برای تو شروع شد و مسئولیتی بزرگ که در دوران ماشین ها و هوش مصنوعی، پرچم هنر انسانی رو بالا نگه داری
تقدیم به تو ای Silent Guardian، ای Watchful Protector
ای The Dark “Cinema” Knight
حیف!سوادت خوبه برخی تحلیلات جالبه اما فحاشی ها و توهینات و تمایلت به بت سازی از چهره های سینمایی مورد علاقه ات سطحت رو تا حد سایبری های ارزشی که میان اینجا کامنت می ذارن پایین میاره
همینه که هست
به یاد مدح ترتولا برای همسرش ماکسیموس کرایسوس….افتادم
ولی خودمونیم اون عرق ملی نیست
اون توجیه جنایته
آمریکا می تونست بمب رو سر نظامی ها بندازه
ضمنا تاریخ ثبت کرده اوپنهایمر می دونسته که اتم چیه و می خواد کجا بیفته
من فیلم رو دوباره دیدم
فیلم از لحاظ فیلمنامه لنگ می زنه جدی هم لنگ می زنه
فیلم مشکلی نداره، یه اقتباس بسیار دقیق از یه کتاب هست که اون هم براساس وقایع تاریخی هستش.
آمریکا میتونست بندازه ولی جنگ اونجوری تموم نمیشد. اختلاف نظر هایی وجود داشت و نامه ای هست با امضای اوپنهایمر و سه نفر دیگه که به مسئولین میگن در بین صنف ما افرادی هستن که میگن کار غیراخلاقی ای هستش که بمب رو بندازیم ولی از اون طرف ماهم هستیم که میگیم برای نجات جان آمریکایی ها اینکار باید انجام بشه.
فیلم باز نشون میده که اوپنهایمر چطور عذاب وجدان میگیره و رییسجمهور ترومن چقدر برخوردش سنگ دلانه هست و چقدر با انزجار به اوپنهایمر نگاه میکنه و اون رو ضعیف میبینه (همه با واقعیت تاریخی مطابقت دارن) و کلا شخصیت اوپنهایر جوری تصویر شده در فیلم که میگه این آدم کارشو انجام میده ولی بعدش سریع نظرش عوض میشه و عذاب وجدان میگیره (از مسموم کردن سیب گرفته، تا روابط نامشروعش و در نهایت انداختن بمب)
این هم در نظر بگیرید که اون موقع کلا جو متفاوتی حاکم بوده، همین بمبارانی که از نظر ما جنایت و سیاهی مطلق هست رو در کره و فیلیپین و چین براساس برخی گزارشها، جشن گرفتند! این ژاپنی که الان میبینی ژاپن اون سالها نیست، اونها هم کم جنایت و وحشی بازی درنیاوردن و دست کم از حکومت هیتلر نداشتن.
نه عزیزم من ژاپن اون موقع رو در این حد که ننگی بر بشریت باشه می شناسم و درباره آسایشگاه های جنسیش خوندم.
اینم توجیه آمریکایی هاست می گن جنگ تموم نمی شد.
چطور وقتی کلی نظامی درجه یک رو بکشی و توان دشمن رو به صفر برسونی جنگ تمام نمی شه. چطور وقتی مقر امپراطوری رو بزنی جنگ تمام نشه.
قضیه این بود که در اون صورت نه مردم باهات بودن نه حکومت.
و اینا می خواستن حکومت ژاپن دستشون باشه.
اصلا و ابدا هم کتاب به طور شایسته بر پایه واقعیت و سند نیست.
هیچ مدرکی هم نیست که اوپنهایمر عذاب وجدان بگیره اگر هم گرفت ادا و اطواره چون به خوبی می دونست.
ضمنا ایرادهای فیلمنامه ای فراوان داره
که اصلا شخصیت اوپنهایمر رو خوب نپرداخته. مخصوصا صحنه رابطه جنسی نامشروعش که واقعا ادایی بود با اون شخصیت پردازی بد فلورنس پیو.
من فکر کنم با توجیه این که آمریکا مجبور یود. دیگه نباید از کشتار عجیب و غریب و اسلشر چنگیز مغول و تیمور لنگ و اسکندر بنالیم اونا هممجبور بودن
چه بسا در اون دوره ای که حمله شده ما هم شاه خوب و حکومت سیاسی خوبی نداشتیم و آزار می دادن و باعث سقوط شکوه ایران شدند
درمورد عذاب وجدان اوپنهایمر دیگه سخنرانی معروف «بعضی ها خندیدن، بعضی ها گریستن، اکثر افراد ساکت بودن…» و «هم اکنون مرگ میشوم… نابودگر دنیاها» در دسترس هست دیگه؛ چون عذرخواهی نکرده که نمیشه گفت پشیمون نبوده! پس چرا مخالف توسعه تسلیحات اتمی بود و ترومن حالش ازش بهم میخورد و بهش فحش ناموسی میداد؟! دیگه اینها در تاریخ ثبت شده.
بعد یه چیزی که در فیلم بود و بنظرم زیاد بهش توجه نشده این بود که اوپنهایمر اصلا با نیت زدن آلمان میره تو این پروژه چون یهودی هست و از آلمان کینه داره و عیناً هم میگه. وقتی خبر میاد که هیتلر خودکشی کرده، اوپنهایمر دلسرد میشه و میره تو فاز اینکه «ما دانشمندینم، تو کار سیاسون و نظامی ها دخالت نمیکنیم» ولی باز دوباره تو سکانس سخنرانیش برای مردم که از نظرم شاهکار بود، میگه کاش زودتر بمب رو ساخته بودیم تا آلمان رو باهاش میزدیم!
بحث تهاجم هم که میفرمایید حالا من تاریخم زیاد خوب نیست ولی تا جاییکه میدونم ما شروع کننده جنگ با اونها نبودیم! حمله به پرل هاربر رو شاید بشه توجیه کرد و بگی بخاطر فلان دلیل بوده… bookworm های تاریخ از این کارها زیاد میکنن… ولی وقتی شما اول حمله نظامی کردی دیگه باید آماده تبعاتش باشی!
به هرشکل این اتفاق افتاده و آمریکا این کار رو کرده، الان بعد هشتاد سال کاریش نمیشه کرد. نولان هم اسپایک لی نیست و بیشتر تفکرات راست میانهای داره تا چپی مثل اون؛ ولی حتی اگر اسپایک لی هم این فیلم رو میساخت، با اینکه قطعا ده برابر بیشتر تو سر آمریکا میزد و عکس های فجایع بعد از انداختن بمب هارو نشون میداد، ولی شک نکن اونهم آخرش میومد با این منطق که آمریکا کشور خودش هم هست یه جورایی ماست مالیش میکرد و میگفت باید میزدیم!
عذاب وجدان در چیزی که قبل از حادثه می تونست تصورش کنه چه معنایی داره؟
اینکه کنش های ضد هسته ای میکرد فقط نشون می داد اندازه سیاستمدارها طرفدار سلاح هسته ای نیست چیزی که البته نولان هم بهش پرداخت.
در جنگ با مغول هم این خوارزمشاهیان بودند که پونصد تاجر روکشتن
به عبارتی پرواپاکاندای چنگیز هم رو همین نمایش داد و بعد هم به بهانه انتقام کثیفترین کارایی که یک انسان می تونه انجام بده انجام داد. از بین النهرین گرفته تا جیحون و …
در مورد پرل ها بر هم بگم خب حمله به یک محل نظامی بوده و اینکه آمریکا قبلش خیلی تحریکش می کرد
و البته آمریکا منتظر همچین چیزی بود شاید هم دام و تله خودش بود تا وارد جنگ بشه.
در مورد اسپایک لی هم موافقم
حقا که تاریخ رو فاتحان مینويسن و توده اون رو باور میکنه
این حرفارو کسانی میزنن (و اتفاقاً آخرت توده و عوام هستند) که باهاشون میشینی بحث میکنی آخرش برمیگردن چیزهایی میگن مثل اینکه هیتلر هیچ گناهی نکرد!
هیتلر حتی اگر گناهی هم نکرد، اینقدر شکست فجیع و رقت انگیزی خورد (درصورتیکه که میتونست نخوره اگر حماقت نمیکرد) که هرکی ازش دفاع میکنه باید خودشو به دکتر نشون بده!
با توجه به نتایجی که بدست اومد، هر طور حساب کنی در اول صف مخالفان هیتلر و کسانی که بهش فحش میدن اتفاقا باید یهودستیزان افراطی و سمپات های متحدین باشن اما خب چه کنیم دیگه… عقل درست حسابی ندارن!
در همین راستا استاد بزرگ جناب آقای تارانتینو هم لقب onion knight را دریافت کردند
من از اوپنهایمر خوشم نیومد….مستندی که ساخته شد و اتفاقن نولان هم توش بود خیلی بهتره….اما موضوعاتی که انتخاب میکنه واسه فیلمهاش عالیه و هنوز از موج اصلی احمقانه هزاره سوم و شعار زدگی دور مونده….و امیدوارم ارزش لقبی که گرفته رو بدونه و همین راهو ادامه بده