بیش از یک دهه پیش، فیلمی تحت عنوان «Shame» با بازی مایکل فاسبندر منتشر شد که درباره اعتیاد یک فرد به رابطه جنسی بود. فیلمی پیچیده که به بررسی ابعاد مختلف ضربات روحی ناشی از اعتیاد جنسی میپرداخت. فیلم مذکور یکی از تحسینشدهترین و درعینحال، صریحترین آثار آن سالها بود؛ حالا «Babygirl» با همان مضمون به سینما بازگشته است؛ اما فاصله زیادی میان این فیلم «شرم» وجود دارد.
داستان درباره زنی به نام رومی (نیکول کیدمن) است. رومی مدیر یکی از شرکتهای برتر فناوری است و زندگی خوبی با همسرش (آنتونیو باندراس) دارد. بااینحال، رومی از لحاظ جنسی بهاندازه کافی از سوی همسرش تأمین نمیشود و حضور یک کارآموز جدید در شرکت، وضعیت جدیدی برای او رقم میزند که…
یکی از اصلیترین مشکلات فیلم «Babygirl»، فیلمنامه ضعیف آن است که در آن نشانی از رویکرد روانشناختی شخصیتها نیست و صرفاً رویدادها بهسادگی پشتهم تلنبار شده و رخ میدهند بدون آن که فیلم سعی داشته باشد پیچیدگی روانی شخصیتهای داستان را برای اقداماتشان مدنظر قرار دارد. ازاینجهت است که شخصیت رومی هرگز برای تماشاگر بهاندازه کافی شرح داده میشود تا مخاطب بتواند به درک درستی از وضعیت روحی او و متعاقباً اقدامات بعدیاش برسد.
رابطهای که میان او و کارآموز جوان شکل میگیرد نیز فاقد پیچیدگی روانشناختی است. فیلم تلاش دارد تا از کمبودهای جنسی رومی در زندگی زناشویی بهعنوان اهرمی برای سوقدادن او به سمت کارآموز جوان استفاده کند؛ اما به دلیل ضعف شخصیتپردازی، این اهرم هرگز تبدیل به وزنهای در ذهن مخاطب نمیشود تا کشش او به سمت رابطه خارج از ازدواج را درک کند.
در نقطه مقابل، ساموئل نیز وضعیتی مشابه رومی دارد. شخصیتی که فیلم درباره او هیچ اطلاعاتی به تماشاگر نمیدهد و دلیل توجه ناگهانیاش به رومی هم مشخص نمیشود. ازاینجهت است که ورود و خروج این شخصیت از داستان، اهمیتی برای مخاطب پیدا نمیکند؛ چراکه تماشاگر نتوانسته در طول فیلم ساموئل را باور کند و انگیزههای او برای رقمزدن چنین سازوکاری را متوجه شود.
بدترین بخش فیلم اما پایانبندی آن است (ادامه این متن میتواند پایان داستان را لو دهد). جایی که شخصیت همسر که به رابطه همسرش با کارآموز جوان پی برده، درحالیکه مردی سنتی است و بیش از 20 سال از ازدواجش میگذرد، ناگهان متوجه میشود که باید به فانتزیهای جنسی همسرش توجه کند و به این ترتیب، خانواده بار دیگر تبدیل به خانواده میشود! پایان بندی عجیب و غریبی که وضعیت متزلزل فیلم را بدتر میکند.
نقد و بررسی فیلم «Babygirl» را در ادامه ببینید:
بااینحال، بازی بازیگران فیلم باعث شده تا فیلم از سقوط کامل نجات پیدا کند. نیکول کیدمن در نقش اصلی فیلم، بازی قابلقبولی در مقابل دوربین ارائه داده؛ هرچند که این نقشآفرینی در رده بهترین تجربههای بازیگری او قرار نمیگیرد. آنتونیو باندراس هم که حضور کوتاهتری در فیلم دارد، در برخی از لحظات حضور درخشانی در فیلم دارد و نمره قبولی را میگیرد.
«Babygirl» سوژه جذاب اما پرداخت سطحی دارد. سوژهای که باتوجهبه گستردگی آن در جهان مدرن، شاید نیاز میبود که از منظر روانشناختی نیز بهاندازه کافی مورد کندوکاو قرار بگیرد؛ اما فیلم بهسادگی از پرداختن به جزئیات طفره رفته تا صرفاً قصهای ساده بهدور از منطق روایی شکل بگیرد؛ اتفاقی که باعث میشود «Babygirl» زودتر از آنچه که سازندگانش انتظار دارند به دست فراموشی سپرده شود.
نمره: 4/10
منتقد: میثم کریمی
خواهشا از این نظرات جهان سومی دست بردارید!
در این فیلم کارگردان میخواد یک تحلیل روانشناسی از تفکر و احساسات یک زن قدرتمند رو نشون بده که اسیر هوسهای خودش میشه و از اوج قدرت به حضیض ذلت سقوط میکنه….
به نظر من فیلم نه تنها فمینیستی نیست بلکه جایگاه زنها رو زیر سوال میبره
شاید بازیگران تو ایفای نقش عالی بودن چون شغلشون ولی کاملا فیلم داغون بود از همه نظر
داستان فیلم خیلی خوب بود چرا که واقعیت های زندگی های مشترک و مشکلاتشون رو نشون میداد درسته مشکلاتی داشت و آخرش رو هم خوب در نیاورده بود ولی پرداختن به موضوعات مهم بنظرم قابل تحسین هستش
…تو مغز کارگردان و نویسنده که این فیلم و ساختن . و همچنین نیکول کیدمن که تو 60 سالگی نقش یه سگ خونگی تربیت شده رو بازی کرد .👎👎👎
اینجور فیلمارو نمیسازن که ارزش سینمایی یا هنری داشته باشه و مخاطب رو سرگرم کنه یا …
حتی قصد درآمدزایی هم ندارن با ساخت اینجوری اراجیف
تنها دلیل ساخته شدن اینجور مزخرفات اینه تا هر شخص متاهلی که توی ناخودآگاهش علاقه کمی به خیانت داره براش دلیل سازی کنن و تابو خیانت رو براش بشکنن تا کثافت کاریش رو راحت تر انجام بده
👌
فیلمش حتی زیاد اروتیک هم نبود واقعا هیچی نداشت یه دلیل منطقی ارائه نمیشه که زنی با اون سن و سال و سکنات و وجنات چرا باید علاقه به تحقیر شدن داشته باشه
یا اصلا فرض بگیریم که داره اون پسره ی دلقک از کجا میدونست که این همچین گرایشی داره که آنقدر مطمئن این مدلی با رییس کل و مدیر عامل شرکت حرف میزد؟؟ از این باگ های عجیب غریب توی خیلی فیلما دیگه عادی شده
اونایی که میگن فیلم پ**رنه یا تنانگی شدید
داره فیلم رو یا ندیدن یا دیدن اما به طرز مسخره ای زیر فشار جو و کلمه ها هستن.
فیلم بدی هست قبول دارم
اما حتی در صحنه هتل که نیکول با پسره هست
با برهنگی کامل و صحنه ی عریان نداریم
در مورد رابطه با شوهرش هم همینطور نه برهنگی کامل هست نه زنندگی در صحنه.
خب عزیزم فیلم یک دهم آنورا صحنه نداره
اول فیلمو ببین جانکم
در مورد پایان بندی و نوع برخورد مرد هم میثم درستمیگه
و کاربر سین هم باش در مورد رویکرد فیلم همعقیدم
فکر نکنم خود باندراس و کیدمن و پسر جوونه هم اعقاد چندانی به نقشاشون داشته باشن
واسه همین فیلم بدی هست
نمره من دو از ده است
مزخرف ترین فیلمی بود که دیدم
فیلما دیدم مالی نبود،تمام نقدها درسته
این فیلم حاوی یکی از منفور ترین ستونهای فمنیسم موج سوم است…این قانون میگه…اگه مرد به زن خیانت کرد یا هر اشتباهی ازش سر زد….زن حق داره فی الفور یه تیر توی سر شوهرش خالی کنه..اما.اگه زن به مرد خیانت کرد …به دلیل مشکل از طرف مرد و یا بی توجهیش و یا بد اخلاقیش و یا….بوده و اگه شوهر بدبخت به این خیانت زنش اعتراض کرد باز زن مجازه به کله شوهر بخت برگشته…فی الفور شلیک کنه….و یا کلن هر نوع اشتباهی از طرف مرد غیر قابل بخششه اما از طرف زن به دلیل واکنش به ظلم های مرد بوده…و مردک باید بالبخند از موضوع استقبال کنه….در واقع نوعی کاکولد بودن……نمونه تهوع اورش در سریال اکادمی امبرلا…یا سریال خاتون و موارد دیگه….یعنی دقیقن جنبشی که قرار بود هدفش برابری جنسیتی باشه…تبدیل شد به برتری جنس مونث…و البته چه زیبا جناب ترامپ در خطبه نوزدهم ماه رجب فرمودند(روز مراسم تحلیف):برتری با شایستگی است و نه با زن یا مرد بودن.
انقدر حق گفتی که برای اولین بار تو سایت کامنت گذاشتم که بگم دسخوش
بیبی گرل در زمره فیلمهای پ**رن قرار میگیرد و شاخصه. دیگری ندارد
نقد بسیار کامل وعالی بود.
موافقم بات میثم کریمی
فیلم اروتیک باشه تماشا و نقدش به یک روز نمیکشه خخخح
اونم با حضور موثر بانو ‘کیدمن’:)))