صفحه اصلی > نقد و بررسی فیلم خارجی : نقد و بررسی فیلم نگهبانان کهشکان : بخش دوم ( Guardians of the Galaxy Vol. 2 )

نقد و بررسی فیلم نگهبانان کهشکان : بخش دوم ( Guardians of the Galaxy Vol. 2 )

guardians of the galaxy 1

« نگهبانان کهکشان » تا پیش از اقتباس در سینما یکی از گمنام ترین آثار مارول بود که خودِ این کمپانی هم چندان امیدی به توفیق این اثر در سینما نداشت اما اکران بسیار موفق فیلم در آمریکا و جهان، به یکباره نام « نگهبانان کهکشان » را به یک عنوان پولساز در حد و اندازه های آثار مهم مارول مبدل کرد و راه را برای ساخت دنباله هموار نمود. موفقیت « نگهبانان کهکشان » به حدی سازندگان را غافلگیر کرد که اعلام شد قرار است شخصیت های این فیلم در قسمت جدید « انتقام جویان » نیز حضور داشته باشند! با اینحال تا قبل از رونمایی از آنان در فیلم « انتقام جویان »، نسخه مستقل این اثر روانه سینما شده و امیدوار است که بتواند موفقیت های قسمت نخست را تکرار نماید.

در قسمت دوم این مجموعه پیتر کوییل ( کریس پرت ) به همراه دوستانش وظیفه حفاظت از یک شی با ارزش را برعهده می گیرند اما بزودی مشخص می شود که راکت ( با صدای بردلی کوپر ) بخشی از آن را دزدیده! به همین جهت آنها تحت تعقیب قرار می گیرند و در طی فرار در منطقه ای حضور می یابند که راز مجهول خانواده پیتر در آن برملا می شود و…

http://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2017/05/phoca_thumb_l_8-29d.jpg

یکی از عوامل موفقیت قسمت نخست « نگهبانان کهکشان » عدم پایبندی اثر به رویه ثابت آثار اَبَرقهرمانی بود. در این فیلم برای نخستین بار ما با قهرمانانی مواجه شدیم که ضدقهرمان بوده و برای نجات دنیا نیامده بودند! آنها بی ادب و گیج بودند و از هیچ فرصتی برای تخریب یکدیگر دریغ نمی کردند. این ترکیب عجیب در قسمت نخست مورد استقبال تماشاگران سینما قرار گرفت و بعدها این فرمول بصورت بزرگسالانه تر در دیگر اثر مارول یعنی « ددپول » نیز تکرار شد که آن اثر هم اکران موفقی را پشت سر گذاشت.

خوشبختانه روند پیشین داستان « نگهبانان کهکشان » حفظ شده و ما با خانواده فضایی مواجه هستیم که شوخی های فراوانی با یکدیگر انجام می دهند و همیشه راهی برای دست انداختن یکدیگر می یابند. جیمز گان در ساخت قسمت دوم تاکید بیشتری بر این شوخی ها داشته و علی رغم ظاهر پر زرق و برق فیلم، تمرکز اصلی را بر روی شوخی های فیلم و شخصیت های پرتعداد داستان قرار داده که برخی از آنها به ثمر نشسته و برخی دیگر به هدر رفته است.

http://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2017/05/phoca_thumb_l_13-b01.jpg

اما نکته جالب درباره فیلم طعنه های متعددی است که به دیگر آثار اَبَرقهرمانی سینما می زند و به نوعی آنها را دست می اندازد. « نگهبانان کهکشان : بخش دوم » هرگز خود را جدی نمی گیرد و به مثابه یک فیلم هجو آمیز تمام لحظات اَبَرقهرمانانه را با شوخی بازسازی می نماید تا هم لبخندی به لبان تماشاگرش آورده باشد و هم کاری کند که مخاطب حساب فیلم را از آثار اَبَرقهرمانی جدا کند. شاید جالب ترین قسمت فیلم را بتوان لحظاتی معرفی کرد که درگیری بزرگی رخ داده و نابودی نزدیک است اما فیلمساز به جای به تصویر کشیدن درگیری ها، قِر کمر درخت کوچک را در کانون تصویر قرار داده تا ما به جای مشاهده درگیری، رقص او را نظاره کنیم! از این دست لحظات در سراسر فیلم وجود دارد.

اما فیلم اشکالاتی هم در خود دارد که مهمترین آن عدم نوآوری در قسمت دوم می باشد. « نگهبانان کهکشان : بخش دوم » اگرچه تمام المان های موفق قسمت اول را تکرار کرده و در این مورد نمره قبولی دریافت می کند اما در عین حال، پیشرفتی هم در اثر حاصل نگردیده و بیشتر لحظات فیلم تکرار مشابه اتفاقات قسمت نخست با شخصیت های جدید می باشد که حالا ستارگان مشهوری نظیر سیلوستر استالونه و کرت راسل هم به آن اضافه شده اند. شاید بهتر می بود تا خط داستانی فیلم جذاب تر و پُر مغز تر ادامه می یافت تا بتوانیم دنیای جدید را در « نگهبانان کهکشان : بخش دوم » شاهد باشیم اما ظاهراً سازندگان خیلی علاقه ای به چنین رسیکی نداشته اند و به تکرار فرمول موفقیت آمیز قسمت نخست قانع بوده اند.

http://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2017/05/phoca_thumb_l_14-023.jpg

در میان بازیگران فیلم مشخصاً کریس پرت ستاره فیلم است که شوخی های او در قسمت نخست بخش اعظمی از موفقیت های فیلم را رقم زده بود. پرت در قسمت دوم نیز روحیه شوخ طبعی خود را حفظ کرده و از این حیث هرگز مخاطب را ناامید نمی کند. دیو باتیستا هم در این قسمت کمی از روحیات لطیفش را به نمایش گذاشته و روی هم رفته از قسمت اول موفق تر است. زوئی سالدانا نیز در تکرار نقش خود موفق بوده است. شاید سالدانا از معدود بازیگران سینما باشد که معمولاً او را بیشتر در فضا می بینیم تا زمین! بازیگران مطرح اضافه شده به فیلم البته برخلاف نام های مطرحشان، چندان فرصت خودنمایی پیدا نمی کنند و نباید هم انتظاری از آنان در این اثر داشت.

« نگهبانان کهکشان : بخش دوم » تکرار فرمول های موفق قسمت نخست این مجموعه می باشد و در این راه به بهترین نحو ممکن عمل کرده است. شوخی های بامزه و روابط عجیب و غریب خانواده فضایی پیتر در قسمت دوم تماشاگر را به خنده وا می دارد و هجو شدن آثار اَبَرقهرمانی نیز لحظات بامزه ای را رقم زده است. تماشای جدیدترین اثر جیمز گان مفرح و جذاب است اما می توان ردپای طمع استودیو سازنده فیلم را نیز در اثر مشاهده نمود. جایی که به نظر می رسد خلاقیت فدای فروش بیشتر شده و شاهد هیچ نوآوری در داستان نیستیم که بتواند وجه تمایز شاخصی میان قسمت اول و دوم باشد. اما در نهایت باید گفت که « نگهبانان کهکشان : بخش دوم » مفرح است و قطعاً ارزش تماشا دارد.

 7                                                                               Photo Gallery2

منتقد : میثم کریمی

 
 

این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت ” مووی مگ ” به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگرد قانونی می گردد.

به خانواده بزرگ جامعه مجازی مووی مگ بپیوندید

 

نگهبانان کهکشان : بخش دوم : Galaxwojd244saGuardians of the Galaxy Vol. 2

کارگردان : James Gunn

نویسنده : James Gunn

بازیگران :       

Chris Pratt…Peter Quill / Star-Lord

Zoe Saldana…Gamora

Dave Bautista…Drax

Vin Diesel…Baby Groot

Bradley Cooper…Rocket

Sylvester Stallone…Stakar Ogord

رده سنی : PG-13 ( مناسب برای افراد بالای 13 سال)

ژانر : اکشن

زمان : 136 دقیقه  

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها