هیولاهای غول پیکر و روبوت های علمی-تخیلی قصد دارند تابستان امسال را تسخیر کنند .
علی صفار – گی یرمو دلتورو کارگردان و تهیه کننده این فیلم علمی-تخیلی و فانتزی است . فیلمنامه را هم تراویس بیچام (برخورد تایتان ها) نوشته است . دلتورو ایده ساخت فیلم را از انیمه های ژاپنی که در کودکی به مشاهده آنها مینشسته ، گرفته ، اینکه روبوت هایی ساخته دست انسان ، زمین را در مقابل موجوداتی بیگانه محافظت می کنند . «یک فیلم عالی درباره مبارزه کایجوها با نسل بشر . من در کودکی تمام فیلم های با این مضمون از جمله گوجیرا ، فرانکشتاین دنیا را فتح می کند و جنگ گارگانتواس را دیده ام . یکشنبه ها در مکزیک فیلم های ژاپنی زیبایی پخش می شد و من با این فیلم ها بزرگ شدم .»
داستان فیلم با برآمدن هیولاهایی غول پیکر به نام کایجو از دریاها آغاز می شود . انسانها برای مبارزه با کایجوها ، روبوت هایی به نام جَگِر می سازند که این روبوت ها از طریق ارتباط عصبی با دو انسان کنترل می شوند . اما حتی قدرتمندترین جَگِرها هم توانایی مقابله با کایجوها را ندارند . یک خلبان سابق (چارلی هانم) و یک کارآموز (رینکو کیکوچی) دست به دست هم می دهند و کنترل یک جَگِر بسیار قدرتمند و قدیمی را عهده دار می شوند تا آخرین امیدهای نسل بشر را زنده نگه دارند .
در این فیلم شاهد حضور 9 نوع مختلف از کایجوها و 6 نوع از جَگِرها هستیم . هر جَگِر از طریق دو نفر که بر روی شانه های او هستند کنترل می شود . هر یک از این دو نفر مسئول کنترل یک نیمکره از مغز جَگِر هستند.
دلتورو قبل از این پروژه ، قصد اقتباس از «در کوه های دیوانگی» را داشت اما هنگامی که با چراغ قرمز کمپانی رو به رو شد ، نظرش به «حاشیه اقیانوس آرام» تغییر پیدا کرد. ابتدا قرار بود تام کروز در این فیلم نقش آفرینی کند اما ادریس آلبا جایگزین او شد . در تیم بازیگری فیلم ، نام سوپراستارهای هالیوود دیده نمی شود که شاید دلیل این کار ، ارتباط عمیق تر مخاطب با داستان فیلم و باور آن باشد . ساخت و تدوین موسیقی متن فیلم هم بر عهده رامین جوادی ، آهنگساز ایرانی الاصل ، بوده است .
کایجوها:
کایجو واژه ای ژاپنی به معنای «دیو عجیب» است اما معمولا به «هیولا» ترجمه می شود . کایجوها محبوبیت خود را با فیلم های دهه 50 در ژاپن به دست آوردند . در آن زمان کایجو ، خود یک ژانر مستقل در سینمای ژاپن بود . از کایجوهای معروف می توان به گودزیلا اشاره کرد .
روبوت ها (جَگِرها) :
روبوت های «حاشیه اقیانوس آرام» با نام هایی همچون کریمزون تایفون و چرنو آلفا ، به بزرگی ساختمان های شهر هستند و توسط انسان ها کنترل می شوند . دلتورو در اینباره می گوید «می خواستم هر روبوت ، شخصیت خاص خودش را داشته باشد و با آسیب دیدن یا پیروز شدن ، حس خاصی را در مخاطب برانگیزد . می خواستم حس همدردی مخاطب برای روبوت ها ، به اندازه انسان ها باشد»
این روبوت ها توسط مهندسان مکانیک طراحی شده و داخل فیلم گنجانده شده اند . «اتاقک خلبانی روبوت ها ، که در واقع سر آنهاست ، به اندازه ساختمانی سه طبقه ارتفاع دارد . ما روبوت ها را روی ویبراتور های هیدرولیکی سوار کردیم تا هنگامی که در فیلم ضربه می خورند ، کاملا واقعی به نظر برسد . همچنین می خواستم خود بازیگرها در صحنه های جنگ روی آنها سوار باشند ، نه بدلکارهای جایگزین .»
چندی پیش گی یرمو دلتورو کارگردان فیلم ، از انتشار رمانی گرافیکی به نام حاشیه اقیانوس آرام : داستان هایی از روز ازل خبر داد . این رمان در واقع مقدمه ای است بر فیلم و در آن به معرفی شخصیت ها و داستان هرکدام از آنها می پردازد . نویسنده این کتاب هم تراویس بیچام ، نویسنده فیلم ، است .
گی یرمو دلتورو ، کارگردان مکزیکی آمریکا به خاطر فیلم های علمی-تخیلی و فانتزی اش مشهور است . از محبوبترین فیلمهای او می توان به مجموعه فیلمهای پسر جهنمی و هزارتوی پن اشاره کرد .
فیلمبرداری «حاشیه اقیانوس آرام» در تاریخ 14 نوامبر 2011 کلید خورد و تا آپریل 2012 به طول انجامید . این فیلم روز 12 جولای 2013 توسط کمپانی برادران وارنر در آمریکا اکران خواهد شد .