« جنگ جهانی زد » را باید پر دردسرترین فیلم دو سال اخیر از لحاظ مراحلتولید نام برد چراکه اتفاقات عجیب پیش بینی نشده بسیاری برای آن رخ داد کهکمتر دیده شده برای یک فیلم سینمایی در ابعاد بلاک باستر رخ دهد. از جملهاتفاقات این بود که در مراحل تولید، ناگهان تهیه کنندگان اعلام کردند که ازپایان بندی فیلم و بعضی از قسمت های فیلم راضی نیستند و به همین جهت بایداین بخش ها دوباره فیلمبرداری شود! این تصمیم عجیب تهیه کنندگان باعث شد تابودجه فیلم که پیش از این حدود 125 میلیون دلار برآورد شده بود، به 200میلیون دلار افزایش پیدا کند و « جنگ جهانی زد » تبدیل به یک اثر همتراز بابزرگان بلاک باستری هالیوود نظیر « مرد آهنی » و « سوپرمن » باشد. اما حتیوسواس تهیه کنندگان و گلایه های متعددشان از فیلمنامه که معتقد بودندکیفیت لازم را ندارد، هم باعث نشده تا « جنگ جهانی زد » به اثری ماندگارتبدیل شود. داستان از این قرار هست :
گری لین ( براد پیت ) یک مامور سابق تجسس سازمان ملل است که سالهای زیادیاز عمرش را در کشورهای در حال جنگ و نزاع گذرانده اما حالا به یک دلیل و آنهم خانواده، برای همیشه این کار را ترک کرده است. گری تصمیم گرفته تا ازاین پس به زندگی دو دخترش به نامهای کونستانس ( استرلینگ جرینز ) و ریچل ( ابیگل هارگرو ) و همسرش کَرن ( میرله اِنوس ) اهمیت بیشتری داده و در کنارآنها باشد. - See more at:
اما در یک صبح معمولی در خیابانهای فیلادلفیا ، ناگهان همه شهر بهم ریخته و عده ای شروع به حمله به دیگران می کنند. بزودی معلوم میشود که افراد حمله کننده، به نوعی ویروس کشنده مبتلا شده اند که آنها را تبدیل به موجوداتی درنده و خونخوار کرده که تنها هدفشان ویرانی و نابودی انسانهاست. در این وضعیت خطرناک ، گری در لحظات آخر به همراه خانواده اش با هلیکوپتر موفق می شود تا از مهلکه بگریزد و به یک کشتی امن واقع در اقیانوس اطلس بپیوندد؛ جایی که در آن اطلاع می یابد که باید به شغل سابق خود برگشته و به راه حلی برای پایان دادن به این شرایط و یافتن درمان اقدام کند. اما گری مخالف تنها گذاشتن خانواده و ریسک کردن بر سر زندگی اش است با اینحال زمانی که به او اطلاع داده می شود در صورت سرباز زدن از وظیفه اش ، جان خانواده اش در خطر قرار میگیرد، مجبور به پذیرش این پیشنهاد می شود اما ...
« جنگ جهانی زد » همانطور که پیش از این هم می شد حدس زد ، به واسطه تغییرات مکرری که در بدنه فیلمنامه داشته و هرکس که از راه رسیده نسبت به تغییر آن اقدام کرده، فیلمنامه آشفته ای دارد که کمتر نشانه ای از هوش و خلاقیت و یا حتی فاکتور " جذابیت " را در آن مشاهده کرد. « جنگ جهانی زد » شروعی غافل گیر کننده و طوفانی دارد. عده ای زامبی که در این فیلم مصمم تر و سریع تر از هر زمان دیگری هستند، ناگهان کل منطقه را به محاصره در آورده و شروع به قلع و قمع ملت می کنند. اما زمانی که گری و خانواده اش به کشتی برده می شوند و در آنجا به گری اعلام می شود که باید قهرمان داستان باشد و به دنبال درمان این زامبی های نگون بخت باشد، مشکلات فیلم آغاز می شود و تا انتهای فیلم، به اوج خود می رسد.
متاسفانه تماشاگر در « جنگ جهای زد » با قهرمانی مواجه هست که هیچ هویت و شخصیت مستقلی ندارد و تنها این تصاویر پس زمینه و اتفاقات و اشارات سیاسی هست که مسیر فیلم را به جلو هدایت می کند. اینکه فیلمی درباره جماعت زامبی ساخته شده که در آن مکررا مسائل روز سیاسی در قالب اشارات مستقیم مورد توجه قرار بگیرد، از آن دست اتفاقاتی هست که کمتر در اثری بلاک باستری تا این حد واضح به تصویر کشیده شده است. تهیه کنندگان که تغییرات مشخصی را با توجه به سلیقه شان در فیلمنامه بوجود آورده اند، گری را در « جنگ جهانی زد » ، به نقاط مختلف دنیا از جمله کره جنوبی می فرستند تا شاید راه حلی برای بحران پیش روی بیابد اما چه کسی هست که نداند این سکانس ها فقط به جهت یافتن بازاری بین المللی در فیلم گنجانده شده و هیچ رابطه منطقی پشت آن قرار نگرفته است؟
« جنگ جانی زد » در ادامه کار را خراب تر می کند و تصمیم می گیرد فیلمنامه سراسر اکشن اش را در مسیر سیاسی به کار گیرد و احتمالاً مسائل مالی پشت پرده نیز در این امر بی تاثیر نبوده، به همین جهت، گری ناگهان سر از اورشلیم ( واقع در اسرائیل ) در می آورد و ما شاهد این هستیم که در آنجا در حال ساخت یک دیوار عظیم در برابر زامبی ها (!) هستند. این دیوار که مشخصاً مابه ازای بیرونی آن را همه دیده اند، در اینجا نقش محافظ در برابر جماعت زامبی را ایفا می کند. این روند در ادامه با ملحق شدن فلسطینی ها و به اسرائیلی ها و برافراشته شدن پرچم و منقلب شدن زامبی های عزیز و... به نقطه اوج خود می رسد که واقعاً مشخص نیست چه در ذهن نویسنده داستان گذشته که داستانی تا این حد آشفته را را در ذهن خود پرورش داده است. متاسفانه نه اتفاقات فیلمنامه و نه کلامی که از زبان شخصیت های داستان خارج می شود، توانایی این را ندارد که بتواند ارزش خود را به عنوان یک اثر ارزشمند و قابل تحمل اثبات کند. سیاست پذیری « جنگ جهانی زد » متاسفانه بیشتر از حد رایج است و حتی در جاییاز داستان، ما این دیالوگ را از زبان نماینده سازمان موساد می شنویم که :« دولت اسرائیل مایل هست که سلامتی همه انسانها با هر دین و مذهب و ملیتی را تضمین کند و سلامتی انسانها برایش در اولویت قرار دارد! »، من فکر میکنم که نیازی به توضیح بیشتر درباره فیلمنامه « جنگ جهانی زد » وجود نداشته باشد. در واقع چنانچه بخواهم به یک جمع بندی درباره فیلمنامه « جنگ جهانی زد » برسم باید بگویم که این فیلم در خوشبینانه ترین حالت ممکن، 35 دقیقه فیلمنامه مفید دارد و مابقی آن مغلطه ای از اشارات سیاسی و تبلیغاتی است که اصلاً وجه خوشی در قامت یک اثری بلاک باستری ندارد.
اکشن « جنگ جهانی زد » با توجه به بودجه هنگفت فیلم ، تماشایی و جذاب از آب درآمده است. البته اکشن و جلوه های ویژه فیلم انتقادات زیادی را به خود دیده که اغلب آنها صحیح و قابل توجه بوده، از جمله اینکه درجه بندی سنی فیلم که پیش از اکران گفته می شد R هست، ناگهان به پس از تغییر بودجه فیلم به PG-13 تغییر پیدا کرد و متعاقباً خشونت فیلم هم بطور چشمگیری کاهش پیدا کرد. اینکه خشونت در فیلم کم باشد، ایراد چشمگیری نیست و شاید از برخی جهات موثر هم باشد، اما وقتی شما با اثری مواجه هستید که در آن زامبی وجود دارد و خب ، زامبی ها هم علاقه ای به مصالحه و یا دیپلماسی ندارند، نمی توانید اثری تا این حد خنثی را روانه بازار کنید و در آن از ترفندهای مکرر سینمایی به جهت کاهش خشونت استفاده کنید. به وضوح مشخص هست که « جنگ جهانی زد » با توجه به درجه بندی سنی R ساخته شده است، اما ظاهراً پس از فیلمبرداری مجموعه ای از افکت های لرزشی کامپیوتری را به جان زامبی های داستان انداخته اند تا تماشاگران در حین تماشای فیلم خون و زشتی های کمتری را شاهد باشند! این حقه عجیب و غریب و البته ثبات متزلزلی که تهیه کنندگان در ساخت این فیلم داشته اند، کمی از فروغ اکشن هیجان انگیز فیلم کاسته است اما با اینحال هنوز « جنگ جهانی زد » چندتایی سکانس تماشایی و بسیار هیجان انگیز دارد که می تواند در خاطر سینما دوستان باقی بماند.
انتخاب برد پیت به عنوان قهرمان داستان تصمیمی عجولانه بوده است. اینکه برد پیت در نهایت یک ستاره سینما محسوب می شود و آن هم ستاره ای که اغلب درخشش در آثار درام سینما بوده و نه اکشن. شاید اگر بازیگرانی نظیر ویل اسمیت و یا تام کروز که مقبولیت بیشتری در آثار اکشن دارند، در نقش گری حضور پیدا می کردند، این امکان این وجود داشت که تماشاگر بتواند راحت تر قهرمان داستانش را بپذیرد اما برد پیت علی رغم فرم ایده آل همیشگی که داشته ( و در این فیلم هم دارد ) ، قهرمانی نیست که بتواند فیلم را کاملا به جلو هدایت کند و تماشاگر هم بطور کامل و مستحکم پشت او بایستد. در اینکه برد پیت یکی از بهترین های هالیوود است شکی نیست اما « جنگ جانی زد » مشخصاً ایده آل او در بازیگری نبوده و نخواهد بود.
در نهایت درباره « جنگ جهانی زد » تنها می توان گفت که اثری به شدت تبلیغاتی با دامنه فکری وسیع و البته کاملا عجیب نویسندگانش بوده است که موضوعات سیاسی روز را در قالب اتفاقات عجیب و غریب ( آوازخوانی! ) در قالب یک اثر بلاک باستری روانه سینماها کرده اند. « جنگ جهانی زد » از لحاظ فنی ارزش بالایی دارد و قابل دفاع است اما از لحاظ محتوایی فاقد ارزش هست و پیامهای سیاسی اش هم کهنه و بی تاثیر است.
منتقد : میثم کریمی
این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت " مووی مگ " به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگیرد قانونی می شود.
به کانال رسمی مووی مگ در تلگرام بپیوندید
جنگ جهانی زد : World War Z
کارگردان : Marc Forster
نویسنده : Matthew Michael Carnahan ، Drew Goddard
بازیگران :
Brad Pitt...Gerry Lane
Mireille Enos...Karin Lane
Daniella Kertesz...Segen
James Badge Dale...Captain Speke
و...
ژانر : اکشن
رده سنی : PG-13 ( مناسب برای افراد بالای 13 سال)
زمان : 116 دقیقه
دیدگاهها
محمد
یه نفر
قبول دارم هرچیزی رو نباید به سیاست ربط داد یا اگر ربط داشت نباید زیاده روی کرد.ولی جناب خودت دیگه خیلی داری زیاده روی میکنی یه جوری که انگار ریاضی نباید خوند چون مثلث توشه این مصداق بارز زیاده رویه که خودت مخالفشی.الآنم اینا رو میگم بعدا میای میگی ممثلا واقعیت همینه یا همینا خب اینطوری تو هم مثل همون مذهبیای افراطی میشی که ضدشون هستی بابا یکم به خودتون بیاین توی این دو دسته هر دو طرف دارن زیاده روی بیخود میکنن معلومه این فیلم سیاسی بوده(خود خارجی ها به خاطر این نقدش کردن)
یه نفر
تو آمریکا هم کم بلایی سرشون نمیاد.فقط اینکه مثل توی ایران جار نمیزنن
یه نفر
دلیلش واضحه.شما بیشتر فیلمای آمریکایی میبینید یا ایرانی؟فیلمای آمریکایی توی دنیا بیشتر اکران میشن یا ایرانی؟اینکه هم میگی ما ایرانی ها همچین عادتی داریم دیگه تقریبا کل ملت دارن همین حرفو به بقیه میچسبونن کیا رو دیگه داری میگی؟ضمنا فیلمای ایرانی اکثرا در خورد نقد آنچنانی نیستن ولی آمریکایی ها واقعا گاهی اوقات به نقد احتیاج دارن.
جواد
Arash
بعدشم فیلم خیلی خوبیه اما من نمی دونم چرا میان اشکال اینجور فیلما هارو از یه ور دیگه نگاه می کنن
متین
باهات موافقم دنیا
واقعا نمی فهمم دلیل این نقدای نامنصفانه و سطحی چیه
علی
دنیا
آریسا
Hanieh
این همه فیلم ک دارع اسلامو مثلا ب قول خودتون خراب میکنه و انداختین دور بد اومدین چسبیدین ب این
واقعا مغز دارین
این فیلم عالیعععع،تمام
علیرضا
و این دلیلا که میگید تا دوازده شمردن زامبی شد یعنی به دوازده امام ربط داره (که تو فیلم نشون داد که ۵ دقیقه هم طول میکشه تا زامبی شه)و....
واقعا چند نفر که فیلمو ببین میفهمن این قصد ها پشتشه؟باور کنید هیچ کی بجز چند نفر که ذهن مریضشون دنبال عیب یابیه.
Mahdi
امیررضا
ناشناس
دوست عزیز با حرف شما موافقم اما تو ایران بیشتر افراد فکر میکنن فیلم اسلامی، یعنی حتما یه چیزی در مورد هزار سال پیش.برای همین تا اسم فیلم اسلامی میاد بعضیا میگن وای چه حوصله سر بر.نکته مهم اینجاست که همیشه فیلم های اسلامی،تاریخی نیستن.فکر میکنم یکی از محققان گفتن که خود همین امریکا یه فیلم اسلامی ساخته:ترومن شو،که جیم کری هم توش بازی کرده.توی این فیلم (ترومن شو)هیچ اشاره ای به اسلام نشده اما خیلی از اعتقادات ما مسلمانان رو تبلیغ میکنه .
نتیجه گیری:همیشه دنبال فتنه نگردید از وسط اشوب هم چیزای خوب پیدا میشه.
محمد
آنا خان(م) ! خواهشن اگر این نظرتون هست دیگه فیلم تماشا نکنید! چون فیلم در عصر حاظر فراتر از سرگرمی و بی هدفی هست و حتما داستان و قصد داره! بیکار و بیمار که نیستن مردم فیلم پوچ و بی هدف و بی محتوا بسازن! بعضیا بلدن بعضیا خیر
A.Sadafi
جناب عالی اول فکر کنند بعد این حرف های بیخود و بی جهت رو بزنند از کی تا حالا آمریکا دوستدار اسلام شده ما نمی دونستیم بعدشم شمایید که از نوک بینی اون رو فراتر نمیبینید
A.Sadafi
انا
یه فیلم ساختن ب چه چیزایی که ربطش ندادین:/
سجاد سلیمانی
جدایی نادر از سیمین چرا اسکار گرفت.
من نمیدونم چرا همه چیز اخرین ورژنش خوبه بجز دین؟
چرا احساس ناسیونالیستی ندارید و اخبار رو از خارج مرزها دنبال میکنید؟
دوستانی هم که روشن فکر هستند و منطقی، یک بار بدون جبهه پای سخنرانی های اقای رائفی پور و یا اقای حسن عباسی بنشینند
و در اخر هم نظر بنده حقیر اینه که چشم ها را باید شست ، جور دیگر باید دید. یاعلی
Omix
واقعا متاسفم واسه شما هایی که به این رائفی پور اعتقاد دارید شما هایی که همه چیز رو به همه ربط میدید حتما اعتقاداتون آنقدر ضعیف هست که با دیدن ی فیلم رنگتونو میبازید.. من که از فیلم لذت بردم و فیلم عالی بود به اسلامم حتی اگه ربط داشته باشه بازم من عاشق موضوع فیلم شدم!!!!
کیان
توی این فیلم جمعیت زیادی زامبی رو هم افتادن، پس باید کل روی هم افتادگان تاریخ رو به فیلم ربط بدیم؟
مثلاً گری دست دختره رو قطع کرد، پس هر کس دستش قطع شه به این فیلم ربط داره؟
اصلاً چرا موهای گری همرنگ لباس من بود؟ نکنه اینا به من توهین کردن؟! مگه من چکارشون کردم؟ به لباس خوشگلم چی کار داشتن آخه؟ مرگ بر آمریکا!
درباره ی استاد رائفی پور هم نظر نمی دم چون چیز زیادی ازش نمی دونم. ترجیح می دم قضاوتش نکنم.
فرهاد
خودتونو تو فشار ذهنی بسازید ۱۲ خوب اگه ۱۴ بود چی یا ۸ یا ۳ یا ۲۴ یا هر عددی شما بگید من یه دلیل واسش بیارم
محمد
ممنونم
sk
جالبه که منم نسبت به فیلم همین حس رو دارم از دو سال قبل تا الان هنوزم فیلم برام جذابه و منتظر قسمت دومشم...اما وقتی اومدم نقدا رو خوندم اصلا یه وضعی!!!حتی اگه نقشه هم باشه همش!حتی اگه سیاستی هست تو ساخت این فیلم!باید بگم که بازم فقط تحسین میاره براشون که انقدر دقیق و خوب برنامه میریزن بهتر نیست به جای اعتراض یه کمی هم از اونا این چیزا رو یاد بگیریم؟؟؟؟؟!!!!
مینا
...بیسوادت کنن با اون طرز نوشتنت
سما
Mj
کیهان
قسمت اسرائیلش هم کاملا یک حمله ی رسانه ای به اسرائیل بود چون نشون داد اسرائیل فقط به فکر خودشه و از جهان جداست ولی در نهایت مشکلات دنیا گریبان گیر اسرائیل هم میشه حتی اگه یه دیوار بلند هم بسازه باز هم نمیتونه از مشکلات فرار کنه
هیچ ربطی هم به اسلام نداشت اخه کجاش حمله به اسلامه یه عده ای شرطی شدن تا یه فیلمی ساخته میشه حتی اگه درمورد فضا هم باشه میگن حمله به اسلامه
اسلام تقریبا یک میلیارد و نیم از جمعیت دنیا رو تشکیل داده این یک عده ی اسلامی نه تکنولوژی برتری دارند نه فرهنگ برتری دارند نه تمدن برتری دارند نه مردمان قدرت مندی دارن نه اقتدار دارن نه استقلال دارن نه اقتصاد دارن فقط مصرف کننده های بزرگی هستن و برای امریکا هم سود فراوان داشتن اخه چرا باید امریکا ضد اسلام باشه اتفاقا امریکا دوستدار اسلامه هیچ جوره هم پشت اسلامو خالی نمیکنه اما کی میخواین متوجه بشین فراتر از نوک بینی تون یه دنیای بزرگه
Gbh
میثم باخودت چه فکری کردی؟؟؟واسه کسایی مث تو ایران عقب موردی دگ
علیرضا
م
آیدا
واقعن فیلمنامه نداشت مثلا اونجا که الکی رفت کره رفت با اون یارو حرف زد دندوناشو میکند که چی خب ؟ حالم بهم بخوره که خوشم بیاد ؟
بعد رفت اسراییل که اصن به سیاست کاری ندارم .....
بعد یه دختره همراهش شد که اسمشم معلوم نیست
خب پس شخصیت پردازی چی میشه
مثلا باید نشونه های بهتری میداد از پیدا کردن پادزهر . دیدن دوتا ادم که اصن معلوم نبود که بیمارن چه نشونه ای داشت عاخه ؟
بگذریم این فقط یه فیلم بود
باشد که وقتمان را صرف فیلم های ارزشمند کنیم
موید باشید
میثم اهوازی
باز هم حماسه ای دیگر از نظریه پردازان هوشمند ما!!! خوبه این چنین نظرهایی برای تقویت روحیه و خنداندن ملت هم لازمه!!!
مسعود
نادر
این حرف رو داره کارشناسی میزنه که هنوز طرز درست نوشتن خواب رو هم بلد نیست.
مهسا
ک اونجا از مسلمونا طرفداری میشه یا فیلمی مثه
انهارا به ارامی بکش ک حسابی امریکا رو میکوبه
اما اونا انقد فیلمارو جدی نمیگیرن.
علی
هیچی دیگه
طرف اومده میگه زامبیا یه جا روی هم افتادن که نشون دهنده حادثه منا هستش
عزیز شما یه لطفی بکن یا فیلم خارجی نبین یا هم هرچی به ذهنت اومد رو ننویس...البته اگه ذهن...بگذریم
اون یکی میگه فقط میخان نشون بدن امریکایی ها دنیا رو نجات میدن...خوب دکتر,مهندس,استا اااد فیلم امریکاییه میخای یه عرب دنیا رو نجات بده تو فیلم امریکایی؟
و باهوشایی که میگن تو فیلم میخان بگن اسرائیل پیش بینی کننده همه چیه...باهوش مشکل تو اینه یه جای فیلمو میبینی یه جای دیگه شو نمیبینی...شاید هم نمیخای ببینی
عزیزم شما برو به توهم های رائفی پور گوش کن به هیچی هم نگاه نکن همه میخان شما رو بخورن...
الهه
padina
محمد
محمد
محمد
sara
چرا ما باید همیشه انگشت اتهامو بگیریم سمت اون بدبختی که داره هنرشو نشون میده...مثلا ما تو فیلمامون نشون میدیم طرف داره نماز میخونه بس امریکاییام باید بگن نه ایران قصدش توهین به فرهنگو باورای ماست؟
بهتره یه خورده کمتر همه چیو به خودمون نسبت بدیم...چون خیلی وقتا کسی با ما کاری نداره ولی ما هی چسبیدیم بهش!!!
علی بامزد
مهران
بزرگاني مثل رائفي پور؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟
ربحانه سادات
دقیقا هدف همینه
هرکی بیشتر توهین کنه بیشتر حالیش نیست
منم به اندازه ی موهای سرم فیلم های امریکایی و خارجی دیدم با جنبه ی سرگرمی دیدم درسته ولی نباید که کورکورانه
از فیلمی حمایت کنم که داره به خودم توهین میکنه
اقا فیلم مردگان متحرک که دیگه دقیقا حادثه ی منا بود
درضمن اگر جایی از حرف کم میارید نمیخواد بزرگانی مثل استاد راعفی رو زیر سوال ببرید
لادن
اگه منظورش اینه که بیراه نگفته.شما درست میگید
حسینی
کی گفته اونا به دین یهود بی احترامی نمیکنن؟؟ نمونش فیلم mist (مه) که یه زنه یهودی بوده و همه رو داره باهم دشمن میکنه ... البته یه نفر یه گلوله میخابونه توی سرش و از شرش راحت میشن ... توی همین فیلمهای هالیوودی میتونی فیلمایی رو پیدا کنی که از سیاستهای دولت آمریکا بشدت انتقاد میکنن ... همون فیلما اگه توی ایران و بر علیه دولت خودمون ساخته بشه سازندگانش به اعدام محکوم میشن