آیا قرار است فرهنگی که همین نمایندگان برای عضو نشدن در کمیسیون آن رقابت داشتند، جبرانکننده خلاءهای دیپلماتیک و مدیریتهای حوزه اقتصاد و سیاست خارجی باشد؟
یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای مقابله با متوقف شدن هفت میلیارد دلار از پول فروش نفت ایران در بانک های کره ای، طرح تحریم کالاهای این کشور از جمله سریال های کره ای را در تلویزیون مطرح کرده است! رویکردی عجیب که در عصر جهانی شدن فرهنگ می تواند پرسش برانگیز و حتی نگران کننده باشد.
به گزارش موی مگ به نقل از ایسنا، ظهر اول مرداد ماه سخنانی به نقل از عباس مقتدایی ـ نماینده مردم اصفهان ـ در قالب نطق علنی مجلس منتشر شد که در بخشی از آن با خطاب قرار دادن مسوولان صداوسیما، خواستار تحریم سریال های کره ای در ازای آزاد نشدن پول مردم ایران شده بود؛ انتقادی که البته تازگی هم ندارد.
اگرچه انتقاد به پخش سریالهای کره ای این بار از منظری جدید توسط نماینده مردم اصفهان مطرح می شد اما در گذشته هم برخی از نمایندگان ملت خواستار توقف پخش این سریال ها از تلویزیون شده بودند.
نمونه ای از این انتقادها به خرداد ۹۶ برمی گردد؛ زمانی که محمد اسماعیل سعیدی، نماینده مردم تبریز با انتقاد از عملکرد تلویزیون درباره پخش سریال های کره ای اعلام کرده بود که مدیران صداوسیما کاری کرده اند که جوانان به جای جذب فرهنگ ایرانی، دلباخته کره ای ها شوند. این نماینده مجلس همچنین عنوان کرده بود که پس از پخش این سریال ها جوانان ایرانی گرایش بسیار زیادی به تحصیل در دانشگاه های کره پیدا کرده اند.
اواسط دهه هشتاد بود. پس از اینکه سریالهایی مانند "جواهری در قصر" و "افسانه جومونگ" مورد توجه مخاطبان قرار گرفت، مدیران تلویزیون تصمیم گرفتند سریال های کره ای بیشتر و بیشتری را روی آنتن بفرستند و البته هر کدام از این سریال ها هم بارها در شبکه های مختلف تکرار شد.
در همان زمان برخی هشدار دادند که با پخش مداوم این سریال ها جوانان ایرانی را به جای فرهنگ و تمدن ایرانی به فرهنگ کره ای سوق می دهید. از طرفی برخی دوبلورها هم به ضعف کیفی این قبیل کارها اعتراض داشتند و توقف خرید اینگونه تولیدات برای پخش را خواستار شده بودند.
آن زمان مورد بحث کاملا فرهنگی بود، به قصد انتقاد از یک غفلت و البته طرح این پرسش که "چرا صداوسیما در این سالها نتوانسته گنجینه های تاریخ و ادبیات ایران زمین را استخراج کرده و به تصویر بکشد؟" و اینکه "نه تنها از قهرمانان تاریخی و معاصر خود غافل شده ایم بلکه شرایط برای معرفی بی نقص قهرمانان دیگر کشورها هم فراهم شده است."
نقدهایی که در جای خود قابل بررسی است و حتی نقدهای بسیار واردی می توانند باشند. اما امروز از منظری دیگر و با رویکردی کاملا غیرفرهنگی پخش سریال های کره ای در تلویزیونمان به چالش کشیده می شود؛ رویکردی که در ازای این گروکشی فرهنگی ـ سیاسی نگرانی ها و پرسش هایی را با خود به همراه می آورد.
به نوشته ایسنا، نماینده مردم اصفهان توقف سریال های کره ای را به قصد جبران یک اختلاف اقتصادی مطرح می کند و در ازای این خواسته، به سرعت این پرسش به ذهن متبادر می شود که آیا به بهانه چنین مساله ای برای مثال می توان سفارت کره در تهران را تعطیل کرد؟!
یا اینکه در حال حاضر که کشورمان به لحاظ سیاسی در زاویه شدید با کشوری مانند آمریکا قرار دارد اما آیا آنتن ما به روی هر فیلم و سریال تولیدی این کشور بسته است؟!
با چنین رویکردی، تحریم فیلم و سریال های هر کشوری به هر بهانه ای سیاسی یا اقتصادی را می توان عقب گردی جبران ناپذیر تلقی کرد. آیا قرار است فرهنگی که همین نمایندگان مجلسش برای عضو نشدن در کمیسیون آن رقابت داشتند، جبران کننده خلاء های دیپلماتیک و مدیریت های حوزه اقتصاد و سیاست خارجی باشد؟
درست است که خود کره ای ها از همین سریال سازی های موسوم به موج زرد خود، در پی آن بوده اند که در پی تبلیغ فرهنگ خویش، بازارهای اقتصادی را به نفع خود جذب کنند، اما یک پرسش ریشه دار این است که مدیریت کشوری ما برای حوزه فرهنگ چه برنامه ریزی، عملکرد و سرمایه گذاری موثری انجام داده است که حالا فرهنگ را می خواهد سلاح مجادله های سیاسی قرار دهد؟
یا مثلا چرا پیشنهاد نمی شود که کلیه تلفن های همراه و لوازم خانگی با برندهای کره ای در بازار ایران به فروش نرسند اما پیشنهاد می شود که عرضه محصولات فرهنگی متوقف شوند؟
خواندن مقالات زیر توسط مووی مگ پیشنهاد می شود :
نماینده مجلس : مدیران تلویزیون باعث شدند تا جوانان دلباخته کره ای ها شوند!
7 سریال اعتیاد آور کره ای که حتما باید دید! + تصاویر
دیدگاهها
ریحانه
یکاری کنید اینقد مملکت یللی تللی نباشه..
محمد
مهران
قراره چطوری پول این کشور رو پس بگیرید با تحریم کالای کره ای؟
چهار تا جنس خوب تو بازار رو هم می خواهید از دسترس مردم دور کنیدعدم پخش فیلم کره ای چه ضرری به کشور کره می زنه؟
امیر
واقعا باید تاسف خورد..به جای این چرندیات..برید مشکلات کشور رو کنید..
محمد
علی
ملکه سئوندوک
خیلی دوست دارم بدونم چه شری داره سریال جومونگ برای شما ها!خب دوست ندارید نگاه نکنید.فقط دو ساعت از روز جومونگه.وقتی چیزی رو مردم دوست دارن باید به خواسته شون احترام بذاری.مردم فرار از زندان رو دوست دارن ولی من ازش متنفرم.با این حال هیچ وقت برام شر نبوده.چون موقع پخشش تلویزیون رو خاموش میکنم.شما هم می تونید اینکار رو بکنید به جای اینکه چنین استدلال های مسخره ای بیارید.
اگه قرار باشه پخش سریالی قطع بشه سریال فرار از زندانه که سالی دوبار پخشش میکنن.ولی جومونگ سه ساله که از پخش مجددش گذشته.پخش یه سریال تکراری که این حرفها رو نداره.صدا وسیما مال همه است و باید همه چیز داشته باشه.هم ایرانی و هم خارجی (مال تمام ملیتها).مهم اینه که به خواسته ی مردم احترام بذاری.
این نماینده هم یکی مثل شما بوده.نمیخواد سریال کره ای تو تلویزیون پخش بشه چون نمی تونه ببینه که چقدر کشور های شرقی پیشرفت کردن برای همین به خیال خودش بهانه تراشی کرده.ولی با این کارش فقط خودشو رسوا کرد.
سهیل
جان هر کی که دوست دارید کارکنان سفارت کره رو گروگان نگیرید
ریک سانچز
مجتبی
جهان
همه جا هست لعنتی از هر شبکه ای پخش میشه
ملکه سئوندوک
الان سالی یه بار هم به زور یه سریال جدید کره ای میذاره.اونهم ضعیف ترین هاشون.یا شبکه ی تماشا پنج تا سریال ایرانی و سه تا سریال خارجی میذاره و فقط و فقط یه دونه سریال کره ای (که گاهی اوقات هم چینیه) در یه ساعت نا مناسب پخش میکنه.حالا میخواد همین یه دل خوشی مردم رو هم قطع کنید؟این همه مشکل تو مملکت داریم و اونها رو ول کردید و گیر دادید به دوتا سریال کره ای؟؟؟!!!حداقل نصف مردم ایران سریال های کره ای رو دوست دارن و باید به این نصف مردم احترام بذارید.اگه نصف دوبلورها ناراضی ان نصف دیگه شون (مثل بزرگان آقای منوچهر والی زاده و خانم زهره شکوفنده ) از سریالهای کره ای راضین.همین الان سریالهای کره ای تو آمریکا پخش میشه و تا به حال هیچ کدومشون از پخش اونها ابراز ناراحتی و نگرانی نکرده یا اینکه بگن فرهنگمون رو غارت کردن.
بخواهید یا نه مردم اگه دلباخته ی کره ای ها نشن دلباخته ی غربی ها میشن.اون موقع ها که مردم میرفتن آمریکا کجا بودید؟چرا اون موقع نمی گفتید غربی ها فرهنگمون رو به تاراج بردن که حالا به کره ای ها گیر دادید؟
سید ابوالفضل حائری
سحر